Regina Marii Britanii, măsuri de siguranță din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat: 18/03/2020 | 10:41

Pandemia de coronavirus a speriat și Casa Regală. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a luat anumite măsuri de siguranță, pentru a evita contaminarea cu virusul COVID-19. Au fost anulate petrecerile în grădina de la Palatul Buckingham din Londra, iar aceasta va părăsi domeniul joi, când se va instala la Castelul Windsor.

Conform DPA, familia regală a anunțat că mai multe întâlniri din această săptămână, inclusiv o audienţă cu premierul Boris Johnson, vor continua aşa cum au fost planificate. (CITEȘTE ȘI: MAREA BRITANIE, INFORMAȚII ÎNGRIJORĂTOARE. 10.000 DE PERSOANE AR PUTEA FI INFECTATE CU NOUL CORONAVIRUS)

„Majestatea Sa se va muta, joi, la Castelul Windsor pentru perioada de Paşte, cu o săptămână mai devreme decât era planificat… Este posibil ca regina să rămână acolo şi după Paşte”, a precizat Palatul, potrivit News.ro. (VEZI ȘI: MAREA BRITANIE AMÂNĂ CU UN AN ALEGERILE LOCALE DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

În schimb alte evenimente la care urmau să participe un număr mare de persoane în lunile următoare au fost anulate sau reprogramate, inclusiv cinci petreceri în grădină, la Palatul Buckingham. (CITEȘTE ȘI: REGINA ELISABETA A II-A, LA UN PAS DE MOARTE. ȘOC LA CASA REGALĂ A MARII BRITANII)

De asemenea, palatul a anunţat că regina a amânat vizitele planificate de săptămâna aceasta în nord-vestul Angliei şi în nordul Londrei. La fel și fiul reginei şi moştenitorul ei, Prinţul Charles în vârstă de 71 de ani,  a amânat vizitele planificate în această primăvară în Bosnia şi Herţegovina, Cipru şi Iordania.