Regina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei. Cum s-a semnat și care este imaginea de la funeraliile Prințului Philip care a cutremurat milioane de oameni | FOTO

Publicat: 18/04/2021 | 10:59

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lăsat o scrisoare emoționantă pe sicriul soțului ei, Prințului Philip. După ce și-a încheiat gândurile așternute pe foaie, Majestatea Sa s-a semnat așa cum doar Ducele de Edinburgh i se mai adresa. La funeraliile impresionante a fost realizată o fotografie care a făcut înconjurul lumii și a cutremurat milioane de oameni.

Regina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei, Prințul Philip

Ieri, când Prințul Philip a fost condus pe ultimul drum, membrii familiei regale britanice au oferit un exemplu în ceea ce privește respectarea regulilor impuse de pandemia de SARS-CoV-2.

După cum puteți observa în imaginea de mai jos, Regina Elisabeta a II-a a rămas singură în strană, fără a avea alți membri ai familiei în imediata apropiere, pentru că, la începutul crizei epidemiologice, se izolase cu soțul ei la Castelul Windsor. Fotografia din capela St. George în are apare Majestatea Sa a stârnit numeroase reacții pe întreg mapamondul și, în unele momente, ea a fost surprinsă în timp ce își ștergea lacrimile.

La începutul slujbei, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a plasat pe sicriul soțului ei o scrisoare, semnată “Lilibeth” – poreclă care i-a fost dată reginei în copilărie. Ducele de Edinburgh ar fi fost ultima persoană care i se mai adresa astfel, au relatat jurnaliștii revistei People. Palatul Buckingham nu a dezvăluit conținutul scrisorii, menționând că este “privat”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daily Mail (@dailymail)

Vezi și: Funeraliile prințului Philip. Tensiuni pe tot timpul ceremoniei, între Harry și William. Cei doi frați, “ținuți” departe unul de celălalt | FOTO

Pe sicriul Prințului Philip, pe lângă scrisoarea reginei, au mai fost așezate sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.

Regina și Prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani; a avut mai multe probleme de sănătate și a fost internat recent în spital, unde a petrecut o lună. Potrivit BBC, Ducele de Edinburgh a petrecut 28 de nopți în spital, cea mai lungă perioadă de spitalizare din viața lui.

Participanții la slujba din capelă au păstrat distanţa unii de față de ceilalți, fiind aşezaţi la 2 metri, pe familii, pentru a respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus. Prinţul Edward, cel mai mic dintre copiii reginei şi ai prinţului Philip, a fost văzut punându-şi mâna pe frunte în timp ce corul intona imnuri religioase. El a fost văzut apoi fixând de la distanţă sicriul tatălui său.

La sfârșitul slujbei religioase, sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al Prinţului Philip a fost coborât în “Royal Vault”, cripta din capela St. George. Sicriul va rămâne în acest cavou până la decesul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Trupurile celor doi soţi se vor odihni astfel împreună în capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.

Nu rata: Prinţul Philip a șocat înainte de moarte: “Dacă mă voi reîncarna, aş vrea să mă întorc ca un virus mortal”

Sursa foto: Facebook / The Royal Family / @TheBritishMonarchy