Regina Elisabeta a II-a îndeamnă lumea să se vaccineze: ”Nu doare deloc!”

Publicat: 26/02/2021 | 21:41

Regina Elisabeta a II-a îndeamnă lumea să se vaccineze. Suverana a vorbit despre experiența pe care a trăit-o atunci când a fost să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Regina Elisabeta a II-a a intervenit într-o video-conferință cu coordonatorii campaniei de vaccinare din Regatul Unit: ”Nu doare deloc! Odată ce primeşti vaccinul ai sentimentul că eşti protejat. A fost rapid, aproape că n-am simţit nimic. Am primit o mulţime de scrisori de la oameni foarte surprinşi de cât de uşor a fost să fie vaccinaţi, iar injecţia nu i-a durut deloc”, a spus Regina.

La rândul lor, liderii Uniunii Europene, reuniţi joi seară într-un summit virtual, au făcut apel la menţinerea restricțiilor şi la accelerarea vaccinării pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Comisia Europeană a promis o creştere accentuată a numărului de doze disponibile în al doilea trimestru, cu livrări în creştere din partea Pfizer/BioNTech şi Moderna, aprobarea vaccinului Johnson & Johnson şi un control atent al exporturilor.

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) le-a cerut liderilor Uniunii Europene să introducă pașapoartele de vaccinare anti-COVID, pentru a reporni călătoriile aeriene. Scrisoarea IATA cere implementarea de „restricții la graniță bazate pe dovezi” în întreaga Europă și îndeamnă țările membre UE să „se pună de acord asupra rolului crucial al soluțiilor digitale precum Permisul de Călătorii IATA”.

În ceea ce priveşte emiterea unui paşaport european de vaccinare, liderii Uniunii Europene au cerut “continuarea unei abordări comune”.