Record pentru Italia și Spania. Cele două țări pot spera! Numărul de cazuri este în scădere

Publicat: 05/04/2020 | 21:58

Numărul de morți cauzate de noul coronavirus a scăzut în Spania, una dintre cele mai afectate țări din Europa pentru a treia zi de la startul pandemiei.

Scăderea numărului a fost inclusă de într-un model observat și în alte țări europene, care au impus carantina strictă în urmă cu câteva săptămâni, Franța și Italia înregistrând, de asemenea, scăderi ale numărului de decese zilnice, scrie publicația Skynews.

Mai mult, Franța a înregistrat o creștere a deceselor zilnice, de la 441 la 588 de morți. În aceeași zi, Italia a înregistrat 681 de morți, după ce reaportase 766 de morți cu o zi înainte.

Primul ministru spaniol, Pedro Sanchez, a declarat națiunii sâmbătă: „Începem să vedem lumina de la capătul tunelului”. Numărul morților din Spania a ajuns acum la 12.418. Numărul de morți din Italia este de 15.362, în timp ce în Franța sunt 7.560.

Nu vor ridica restricțiile

Chiar dacă ideea carantinei a început, autoritățile spaniole au precizat că nu au intenția imediată de a ridica restricțiile.

Sanchez a declarat sâmbătă că va cere parlamentului să extindă carantinarea țării sale cu încă 15 zile, până la 26 aprilie.

El a adăugat că o echipă de experți a studiat, de asemenea, modul în care restricțiile pot fi reduse treptat pentru a ajuta economia țării.

Italienii, pe drumul cel bun

Între timp, regiunea Lombardiei, răvășită de virus, solicită acum rezidenților să poarte măști de protecție atunci când ies afară.

Toată Italia se află sub carantină la nivel național, iar Lombardia a trecut la restricții deosebit de stricte de circulație și operațiuni comerciale.

De asemenea, aproape 7.000 de pacienți sunt în terapie intensivă în Franța, împingând spitalele la limită.

În Germania, care a raportat o rată de deces mai mică decât alte țări europene, numărul de morți a crescut cu 184, până la 1.342 de decese.

Dar, autoritățile medicale au raportat că numărul de noi persoane infectate a crescut cu 5.936 în ultimele 24 de ore, până la 91.714 duminică, a treia scădere consecutivă a ratei zilnice a cazurilor noi, scrie Gândul.