Reacții emoționante după moartea primului medic ucis de COVID-19. Colegii lui Valeriu Neagoe: „A pierdut lupta cu virusul asta nenorocit”

Publicat: 22/04/2020 | 12:22

Colegii medicului Valeriu Neagoe de la Constanța sunt revoltați după moartea respectatului cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Medicul, în vârstă de 62 de ani, a fost medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020″, arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Mesajele medicilor

Colegii medicului Neagoe au postat mesaje de adio pe Facebook, după ce au aflat că medicul a fost răpus de coronavirus și s-a stins din viață la Institutul Matei Balș din București.

„Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni….

Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească… În noaptea asta fac de garda în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie…”, a transmis un medic pe Facebook.