Reacţie halucinantă după ce şeful Poliţiei din Bolintin Vale a bătut cu sălbăticie un tânăr: “Un Spartacus cu epoleţi”. Ulterior, a fost schimbat din funcţie

Publicat: 24/04/2020 | 11:54

Un specialist a avut o reacție halucinantă la adresa șefului Poliţiei din Bolintin Vale, județul Giurgiu, care a bătut cu sălbăticie un tânăr. “Un Spartacus cu epoleţi” este afirmația făcută de acesta despre omul legii. În urma anchetei deschise în acest caz violent, comisarul Costel Șerbana fost schimbat din funcția de comandant al Poliției și este cercetat penal pentru purtare abuzivă.

Citește și: Ludovic Orban, anunț important pentru români. Ce se va întâmpla după 15 mai. “Va fi un set de reguli care…”

Reacţie halucinantă după ce şeful Poliţiei din Bolintin Vale a bătut cu sălbăticie un tânăr

Seara trecută, scenele de o violență teribilă petrecute la Bolintin Vale au devenit virale pe Internet. După cum puteți vedea în clipul de mai jos, un bărbat întins pe jos este lovit în mod repetat și înjurat de un polițist în civil. La câțiva metri se află doi militari înarmați, dar și alte forțe de ordine, însă, cu toții asistă pasivi la momentele îngrozitoare. Mai grav este că autorul violențelor este chiar șeful Poliției din Bolintin Vale. Sociologul Gelu Duminică a spus în cadrul unui interviu că incidentul de la Bolintin Vale reclamă o luare de poziție urgentă din partea ministrului de Interne Marcel Vela.

“Un om nu poate să facă asta. Se vede și pe imagini: oamenii erau întinși, în poziție culcat, cu mâinile la spate, încătușați. Erau vreo cinci. Să te urci efectiv peste ei cu bocancii și să le dai picioare în ficați pentru că ei sunt întinși la pământ, cu cătușele pe mâini, cu mâinile la spate – asta nu e lege! Eu nu știu unde scrie în legea României că trebuie să se întâmple așa ceva. Bun, au greșit, le-ai dat amendă, habar n-am, aplică legea! Pentru că legea este și pentru infractor, și pentru autoritate”, a declarat sociologul Gelu Duminică pentru Digi24.

Aducând în discuție porecla sub care este cunoscut Vasile Badea, una dintre persoanele care au participat în ziua de Paști la o bătaie în cartierul Rahova, urmată de violențe împotriva forțelor de ordine, specialistul a afirmat: “În momentul în care tu, autoritate, te comporți ca ultimul infractor, mai reprezinți tu legea? Care e diferența între ăsta și Spartacus? Adică ce a făcut șeful ăsta de poliție de acolo? Un Spartacus cu epoleți, asta este!

(…). Ce-o fi simțit nenorocitul ăla acolo, când își lua picioare în ficat? Asta este instituția publică românească care protejează? Și atunci puneți-vă în mintea la fel de lejeră a șmecherului ăluia gen Spartacus care zice: «Vino, bă, și te răstorn!» Pentru că din păcate, ei au fost învățați – oamenii din cartierele astea – că așa reacționează poliția la ei”. Între timp, Vasile Badea a fost arestat preventiv.

 

Bolintin, Giurgiu…. seful politiei din zona in actiune!

Publicată de Simona Gheorghe pe Joi, 23 aprilie 2020

Sociologul Gelu Duminică, declarații despre scenele violente cu polițiști petrecute în ultima vreme în România

“Lumea a fost oripilată de șmecherii din cartierele astea sărace. Dar pe șmecherii ăștia din uniforme, care cred că uniforma îi transformă în zei, care pot să distrugă vieți de oameni, îi vede cineva? Legea e una și pentru unul, și pentru altul. Eu sper din tot sufletul ca șeful ăla de la poliție să înfunde pușcăria, pentru că pentru ceea ce a făcut domnia sa este pasibil de pușcărie, este abuz de putere: de la trei luni la trei ani de pușcărie, zice Codul penal, articolul 248.

Cred că e un om bolnav la cap și în stresul ăsta, dat de misiunile repetate, a cedat. Un om sănătos la cap, un om care înțelege să aplice legea, nu are cum să acționeze așa! Ceilalți stau și se uită: «Dă-i, mă, dă-i, mă!». Cred că ar fi venit și ei să dea vreo două, dar ăsta era mai mare în rang și se simțea el mai bine atunci”, a mai spus sociologul Gelu Duminică, potrivit sursei citată mai sus.

Comisarul Costel Șerban, schimbat din funcție după ce a fost filmat când bătea un tânăr imobilizat

O anchetă penală a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, iar comisarul Costel Șerban este anchetat penal pentru purtare abuzivă. De asemenea, Corpul de Control al IGPR a fost trimis la IPJ Giurgiu pentru a analiza managementul inspectorului-șef, numit în funcție pe 21 decembrie 2018, tot în urma unui concurs, relatează Antena 3. Scandalul uriaș a pornit de la o înregistrare publicată ieri pe rețelele sociale, în care mai mulți polițiști și jandarmi, în frunte cu comisarul Costel Șerban, îmbrăcat în civil, lovesc cu pumnii și cu picioarele un tânăr imobilizat la pământ.