Reacția sucevenilor după ce orașul a fost băgat în carantină totală

Publicat: 31/03/2020 | 10:21

Într-o conferință de presă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că – prin Ordonanța Militară nr. 6/2020 – municipiul Suceava și alte 8 localități din județ au fost ”carantinate”. Este o măsură drastică, însă ea a devenit absolut necesară în contextul în care situația medicală din zonele respective este foarte gravă.

Astfel, sucevenii trebuie să se obișnuiască, acum, cu noile condiții de viață și cu măsurile restrictive suplimentare, într-o perioadă în care ”ucigașul tăcut” plutește în aer, iar transmiterea comunitară nu mai este doar o sintagmă. Primarul din Suceava a făcut un apel la calm și la rațiune, transmițând sucevenilor – printr-un mesaj video – că toate măsurile luate au ca scop doar sănătatea și protejarea cetățenilor de infecția cu COVID-19.

(CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA A INTRAT ÎN SCENARIUL 4. VA INTRA ȘI BUCUREȘTI ÎN CARANTINĂ TOTALĂ, CA SUCEAVA?!)

„Este o situație destul de dramatică. Fac un apel să fim calmi, să fim raționali”, a transmis Ion Lungu printr-un apel video. Acesta a mai spus că măsurile restrictive și ”carantina totală” sunt luate pentru protejarea sucevenilor. „Până la urmă această măsură este pentru a ne proteja pe noi, viețile noastre, pentru a limita extinderea acestui virus”, a declarat primarul din Suceava, potrivit newsbucovina.ro.

Potrivit aceleiași surse, Ion Lungu a mai precizat în mesajul său că viața sucevenilor se va desfășura ca și până acum, fiind în plus instituită limitarea intrărilor și ieșirilor din oraș. ”Vă rugăm să fim disciplinați, să fim calmi”, a transmis primarul.

(VEZI ȘI AICI: CHINA, ACUZATĂ CĂ A „PROIECTAT” VIRUSUL SARS-COV2 CA ARMĂ BIOLOGICĂ DE DISTRUGERE ÎN MASĂ)