Reacția ministrului Sănătății după vizita la spitalul din Arad: cum l-a impresionat o tânără din Sicilia care lucra acolo

Publicat: 01/04/2020 | 19:16

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vizitat miercuri Spitalul Județean din Arad, unde a ținut să vadă modul în care este primit un pacient care nu ştie că este infectat cu coronavirus. A fost impresionat de o tânără venită din Sicilia, care lucre la corturile de triaj din curtea spitalului.

Medic SMURD, mărturie emoționantă de la Suceava: ”Am avut și rude printre pacienți, una dintre ele a murit. Încerc să-mi fac datoria”

”Am venit să văd ce face un pacient care ajunge la Spitalul Judeţean, neştiind că este pozitiv şi aş vrea să văd şi eu traseul acestui pacient, aş vrea să văd un personal medical, aş vrea să văd efectiv un management, după aceea putem să discutăm. Vreau să văd în ce măsură este pregătit un spital, în ce măsură este pregătit un cadru medical, în ce măsură este protejat un cadru medical şi în ce măsură consultul se efectuează pentru a putea…”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit news.ro.

Impresionat de tânăra rezidentă din Sicilia

”E o transmitere comunitară extinsă în acest moment, nişte cazuri neidentificate la început, dispersia s-a făcut pe ce însemna personal medical, de la personal medical la ceea ce însemna pacienţi. Avem un personal medical cu un moral relativ scăzut, dar am fost impresionat aici, cel puţin la corturi, să văd o tânără rezidentă din Sicilia care ne tratează pe noi. Cred că şi acesta este un motiv pentru care medicii noştri ar trebui să înţeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toţi, este un moment în care ar trebui să ne gândim la cei din judeţul arad, să ne gândim la cei din judeţele limitrofe”, a declarat Tătaru.

MEDIC DE LA SPITALUL MILITAR: ”E UN RISC ASUMAT!” 24 DE CADRE MEDICALE, DEPISTATE POZITIV CU COVID-19

Despre infecțiile survenite în spital, Tătaru a fost prudent, spunând că nu poate vorbi de neglijență. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL PREMIER, MIHAI TUDOSE, MESAJ CUTREMURĂTOR: ”NE PREGĂTIM DE O TRAGEDIE NAȚIONALĂ! DEJA BAT CLOPOTELE”)

”La început a fost cazul sau cazurile neidentificate sau asimptomatice sau cu simptome nespecifice care au dat o transmitere locală, urmând apoi între cadrele medicale şi apoi între pacienţi să continue această transmitere şi am ajuns unde am ajuns astăzi. Nu pot să spun neglijenţă, poate că la un moment dat lipsa protecţiei, neidentificarea acelui caz şi atunci toate s-au dus de la sine”, a declarat Tătaru.

A verificat și traficul din Vama Nădlac

”La Nădlac am verificat cu domnul chestor Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, ce înseamnă traficul, care este în aceste zile şi cum va fi în perioada următoare, fiindcă ne apropiem de sărbătorile pascale si dincolo de transmiterea pe care o avem aici, vom avea şi o transmitere adusă de cei de afară, în majoritatea lor venind din zone care le ştim că sunt cu potenţial ridicat. Erau protejaţi poliţiştii de frontieră şi lucrau efectiv în acele echipamente, dar şi în reţeaua şi procedurile care le-am aplicat noi”, a declarat Ministrul Sănătăţii.