Reacția lui Orban după ce a văzut filmulețul în care tânărul este snopit în bătaie de polițist: ”Eu le-am tansmis…” VIDEO

Publicat: 09/04/2020 | 21:48

Premierul Ludovic Orban a avut o primă reacție vizavi de incidentul din noaptea trecută, când un tânăr a făst bătut de un polițist, într-un cartier din Capitală. Orban a spus că, dacă a greșit, atunci agentul de ordine trebuie să fie sancționat.

„Trebuie aplicate măsurile disciplinare. Nu cred că activitatea polițiștilor, jandarmeilor, a militarilor trebuie judecată după un astfel de caz. Polițistul să fie sancționat conform legii.

MESAJUL ALARMANT AL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII: ”TREBUIE SĂ NE AȘTEPTĂM LA ASTA!”

În mod repetat, în discuțiile cu MAI, le-am transmis mesajul să aibă un comportament ferm, dar civilizat, politicos, să nu abuzeze de forță decât atunci când în mod excelțional este cazul”, a declarat Ludovic Orban, la TVR2.

Varianta tânărului: ”A început să mă lovească!”

Băiatul care a fost bătut de unul dintre agenți a povestit varianta lui, a doua zi, la RealitateaTV. (NU RATA: DONAȚIE PENTRU ROMÂNIA! EMIRATELE ARABE UNITE TRIMIT MILIOANE DE ECHIPAMENTE MEDICALE)

”Declarația era completată, dar nu era scrisă data. Era după ora 22. Mă duceam la magazin, să iau ceva, și mă întorceam acasa. M-a oprit patrula, actele și adeverința. Am arătat tot. Mi-a spus că nu este ok, nu era data pusă. Îmi cer scuze, am zis. Mi-a zis că o să primesc amendă. A venit un băiat, care se ducea la magazin. I-a cerut si lui alea. I-a zis că nu are adeverință, că are doar buletinul.

Eu m-am dus la geam la el, să vorbesc. Cei doi polițiști erau în mașină. (AFLĂ AICI: LUDOVIC ORBAN A LUAT FOC: ”ÎNCHIDEȚI AEROPORTUL DIN CLUJ! ESTE INADMISIBIL!” A CERUT, URGENT, ANCHETĂ)

Am scos telefonul, am început să filmez, a ieșit din mașină, mi-a zis că să nu mai filmez. Eu i-am zis că o să fac reclamație. Asta l-a deranjat. Și gestul de a înregistra dialogul. Îmi dăduse amendă. Eu am filmat, a venit, mi-a dat peste mână și a început să mă lovească.

Poate a văzut toată faza cel care a filma de la balcon, să spună că n-am înjurat, n-am făcut nimic. Eu am avut o filmare, dar mi-a fost stearsă. I-am zis: am făcut ceva, am greșit cu ceva? Păi dacă făceam, celălalt polițist doar asista, se uita?

RĂZVAN BOTEZATU E IZOLAT ÎN BERLIN ȘI… “NU MAI POT. DEJA AM DURERI ÎN CORP, NU IES LA…”

I-a zis polițistul celălalt, oprește-te, că a ieșit lumea la geam.

Am fost la medicină legală să scot certificat. Eu am fost la secție, am fost amendat și apoi mi s-a dat drumul. Păi, dacă eram violent, îmi dădeau drumul?”, a povestit băiatul