Reacția brancardierului care a provocat moartea unei paciente COVID-19 după ce a detubat-o: „Nu mi-am dat seama. Am greșit”

Publicat: 11/12/2020 | 19:11

Brancardierul care a deconectat de la aparate o femeie de 65 de ani, care a murit, spune acum că regret eroarea comisă. Între timp, poliția i-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la spital pentru a stabili ce s-a întâmplat mai exact.

„Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În cauza, un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești (brancardier) are calitatea de suspect”, a transmis, vineri, Poliția Capitalei.

Evaluare generală la „Victor Babeș”, la ordinul lui Tătaru

Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, că, la solicitarea ministrului Nelu Tătaru, inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP București vor face o evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.

„Este o prima evaluare și, în funcție de cele constatate, vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților ministerului”, spune Tătaru.

CITEȘTE ȘI: Plângere penală împotriva unui angajat de la Spitalul Judeţean Timişoara. Brancardierul a mințit la triajul epidemiologic

„În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliția Capitalei.

Femeia era internată la Terapie Intensivă și ar fi fost detubata din greșeală de către un brancardier. Acesta ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, însă l-ar fi încurcat. O anchetă amănunțită a fost demarată.