Răzvan Fodor, campanie pentru sprijinire medicilor români, în contextul epidemiei de coronaviru

Publicat: 18/03/2020 | 12:34

Epidemia de coronavirus a ajuns și în România, iar autoritățile și medicii încearcă să îi facă față. În prezent, numărul cazurilor celor infectanți a ajuns la 246, iar alte mii de oameni se află în carantină sau autoizolare.

Persoanele cheie în această perioadă grea sunt medicii, care sunt nevoiți să aibă contact zilnic cu multe persoane infectate, expunându-se unui risc foarte mare. De aceea este necesar ca ei să aibă echipamentele adecvate pentru a se putea proteja. (CITEȘTE ȘI: DAN NEGRU, DESPRE PANDEMIA DE CORONAVIRUS: ”FĂRĂ NICIO SPERANȚĂ ȘI FĂRĂ NICIUN ORIZONT DE AȘTEPTARE…”)

O campanie de ajutorare a acestora a fost lansată de către fundația „Dăruiește viața”,  care strânge fonduri  pentru sistemul medical, ce va fi inundat de mii de cazuri care vor necesita îngrijire medicală.

Acestei inițiative s-au alăturat mai multe vedete din România, printre care și Răzvan Fodor. Acesta a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care îndeamnă pe toată lumea să se alăture cauzei și să doneze.

„Ia, fiți atenți ce am să vă zic: Putem reuși, împreună, să dăm o mână de ajutor celor care luptă din linia întâi împotriva COVID-19: medici, asistenți, infirmieri.Dacă nu facem tot posibilul pentru a-i proteja, vor contacta virusul, vor intra în carantină și nu vor mai putea salva vieți.

Dacă nu le oferim echipamentele necesare pentru a trata pacienții, vor fi puși în situația de a alege cine trăiește și cine moare și nu-i vor putea trata pe pacienții în stare gravă.

E nevoie de echipamente de protectie, aparate de ventilație, de sonde de intubare, de măști de oxigen și multe altele.DONEAZĂ 2 EURO prin SMS la 8826, cu textul ÎMPREUNĂ, sau online pe site-ul Dăruiește Viață. #reusimimpreuna #solidaritate #responsabilitate”, a scris Răzvan Fodor.