Razie în Capitală! Au fost date numeroase amenzi, iar mulți șoferi au rămas fără permis

Publicat: 20/12/2020 | 12:36

În noapte de sâmbătă spre duminică a fost organizată o razie de amploare în Capitală. Polițiștii de la Rutieră au identificat și sancționat mai mulți șoferi prinși sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul acțiunii au fost date 88 de sancțiuni, iar 12 șoferi au rămas fără permis de conducere. De asemenea, au fost retrase și trei certificate de înmatriculare. În mare parte șoferii au fost sancționați pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și pentru depășirea limitei de viteză. (CITEȘTE ȘI: AMENZI PE BANDĂ RULANTĂ ÎN LOCALITĂȚILE PLASATE ÎN CARANTINĂ. CE REGULI AU ÎNCĂLCAT OAMENII)

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost oprit pe bd. Beijing, iar polițiștii au descoperit că era sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a primit o amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Un alt bărbat, în vârsta de 34 de ani, a fost oprit tot în zona bd.Beijing, iar polițiștii au constatat că era sub influența substanțelor psihoactive. Acesta a fost dus la sediul INML pentru recoltare de probe biologice și pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.

Amenzi în valoare de peste 33.000 lei

„În noaptea de 19/20 Decembrie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere din municipiul București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii desfășurate de Poliția Capitalei în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost date 88 de sancțiuni în valoare de peste 33.000 lei și au fost reținute 12 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru depășirea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost retrase și trei certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate la autoturisme”, se arată în informarea făcută publică de Poliția Capitalei.

(VEZI ȘI: EXPLICAȚIILE INCREDIBILE PE CARE LE GĂSESC ROMÂNII CA SĂ IASĂ NOAPTEA DIN CASĂ: ”MERG LA UN PRIETEN CĂ AVEM UN SECRET DE DISCUTAT”)