Râzi cu lacrimi! Cum a completat un tânăr din Bihor declarația de proprie răspundere: „Declar că mă deplasez din Cuzap la Voievozi, de azi și până…”

Publicat: 27/03/2020 | 08:42

Distanțare socială. Aceasta este sintagma la ordinea zilei, în plină criză de coronavirus, fiindcă specialiștii au transmis și transmit, în fiecare zi, că aceasta este cea mai sigură metodă prin care lanțul infecției cu noul coronavirus poate fi rupt. Încă nu există un vaccin anti-COVID-19, astfel că oamenii trebuie să rămână cât mai mult timp în case pentru a se proteja.

Contactul cu alte persoane este riscant, iar în România a fost emisă o ordonanță militară care reglementează deplasările românilor. Dacă trebuie să pleci de acasă, este necesară o declarație pe propria răspundere în care sunt menționate motivele respectivei deplasări, precum și destinația.

Un tînăr din Bihor s-a conformat măsurilor impuse de criza coronavirusului care a făcut deja 24 de victime în țara noastră, așa că și-a completat – cum a putut el mai bine, de altfel – declarația pe propria răspundere. Tânărul a specificat unde locuiește și a menționat că merge la Voievozi pentru a-și ”îngriji grădina”. Numai că atunci când a trebuit să menționeze și intervalul de timp de care va avea nevoie, totul a devenit demn de o informație virală.

”Mă deplasez din Cuzap la Voievozi să-mi îngrijesc grădina de azi și până termin”, a scris bihoreanul.

(CITEȘTE ȘI: LA CE DISTANȚĂ DE CASĂ TE POȚI DEPLASA ÎN TIMPUL CRIZEI CORONAVIRUSULUI. CE ÎNSEAMNĂ ”ÎN APROPIEREA LOCUINȚEI”)