Răsturnare de situație! SUA și China, vinovate în egală măsură de izbucnirea pandemiei globale de coronavirus?

Publicat: 15/04/2020 | 13:13

Marea Britanie a făcut cercetări amănunțite despre izbucnirea virusului în orașul chinez, Wuhan. În urma analizelor, aceștia au descoperit că Statele Unite ale Americii ar fi finanțat un laborator din China care făcea studii pe lilieci.

Ipotezele descoperite, pune SUA, cea mai afectată țară la nivel global în ceea ce privește infectarea și numărul deceselor de COVID-19, într-o lumină extrem de suspectă.

Daily Mail a raportat că americanii ar fi finanțat chiar și laboratorul din Wuhan, de unde virusul ar fi apărutla sfârșitul lui noiembrie 2019.Conform sursei citate, Statele Unite ar fi plătit 3.7 milioane de dolari chinezilor pentru a experimenta virusul asupra liliecilor, probe care s-ar fi realizat în urma cu doi ani. Liliecii folosiți erau capturați dintr-o peșteră din Yunnan, o zona muntoasă din sudul Chinei.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS . Clorochina, efecte adverse. Vedeta de la Hollywood nenorocită de tratamentul

Aceste cercetări s-au facut pentru a cunoaste mai bine detalii despre coronavirus si au fost susținute de Institutul National de Sanatate din Statele Unite.

Primele ipoteze dădeau piata din Wuhan ca punctul de pornire al coronavirusului, însă sursele Daily Mail susțin că transmiterea virusului s-ar fi putut face prin intermediul cercetătorilor care ar fi intrat în contact în mod accidental cu sângele liliecilor infectați.

 

Citește și...