Acasă » Exclusiv » Răsturnare de situație în ”Sexgate-ul de la Interne”. Ministrul Vela a decis să…

Răsturnare de situație în ”Sexgate-ul de la Interne”. Ministrul Vela a decis să…

De: Lucian Căpraru 12/02/2020 | 23:20

Cazul polițistei care și-a acuzat superiorul de hărțuire sexuală și șantaj ia proporții. CANCAN.RO, SITE-UL NR. DIN ROMÂNIA, a aflat că, până la finalizarea anchetei, la nivelul Ministerului de Interne au fost luate o serie de măsuri menite să țină în frâu presupusele nepotisme din cadrul Direcției de Asigurare Logistică Integrată (DALI), unde operează înaltul ofițer reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Chiar înainte de căderea Guvernului Orban în Parlament, ministrul de Interne, actual interimar, Marcel Vela, a făcut o mișcare necruțătoare față de „marea familie” care s-a reunit în structurile instituției pe care o conduce.

Marcel Vela l-a împuternicit la comanda Direcției Generale Logistice (DGL), organismul ierarhic superior al DALI pe comisarul-șef Ion Peligrad, afirmă, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. DIN ROMÂNIA, surse din poliție, apropiate structurii. Despre Ion Peligrad, sursele citate menționează că acesta este „un polițist vechi în meserie, neafiliat nepotismelor și determinat să facă treabă”.

Mai precis, noul director general îi va comanda pe superiorul înaltului ofițer acuzat de hărțuire sexuală și șantaj, precum și pe ofițerii din cadrul DALI, inclusiv pe cumnatul celui vizat.

Evaluat de cumnat, an de an

În altă ordine de idei, sursele citate atrag atenția că ofițerul care ar fi protejat, până de curând, interesele familiei din cadrul Direcției ar fi fost împuternicit în vara lui 2019 la conducerea structurii, de către fostul ministru de Interne, Carmen Dan.

În plus, sursele  CANCAN.RO, SITE-UL NR. DIN ROMÂNIA afirmă că înaltul ofițer vizat de acuzațiile de hărțuire sexuală și șantaj ar fi fost evaluat profesional an de an de către cumnatul său, care îi este superior nemijlocit.

Astfel, activitatea înaltului ofițer nu a cunoscut vreodată alt calificativ decât cel de „Foarte bine”, inclusiv după declanșarea scandalului de la nivelul Direcției. (NU RATA: CINE ÎL ”ACOPERĂ” PE ÎNALTUL OFIȚER DIN INTERNE, ACUZAT CĂ ȘI-A HĂRȚUIT SEXUAL ȘI ȘANTAJAT O SUBALTERNĂ POLIȚISTĂ?!)

Înaltul ofițer acuzat de hărțuire sexuală și șantaj lucrează în continuare cot la cot cu potențialii martori

Ar mai fi de amintit că, în toată povestea, a avut de suferit doar pretinsa persoană hărțuită, nu și presupusul hărțuitor.  Și asta pentru că polițista a fost mutată din cadrul DALI. În prezent, persoana vizată de acuzații lucrează cot la cot alături de potențiali martori, mai spun sursele noastre. Iar față de unele persoane din DALI, înaltul ofițer ar da inclusiv ordine pe linie de serviciu.

Sursele noastre susțin că prezența celui vizat de acuzații penale cu tentă sexuală în același loc în care le-ar fi comis și alături de persoane care cunosc situația ar putea conduce la o deteriorare a probelor în acest caz.

„Marea familie”

Marcel Vela a promis că va lua la puricat cumetriile din MAI (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Mergând pe firul anchetei, în paralel cu investigaţia penală, Departamentul de Anchete Speciale (D.A.S.) al CANCAN.RO a aflat care ar fi încrengătura relaţională din jurul ofițerului acuzat.

Astfel, potrivit surselor DAS, categoria A, se pare că înaltul ofițer – care lucrează în cadrul Biroului Hrănire din Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI) din MAI – l-ar avea ca şef direct chiar pe cumnatul său. Mai precis, este vorba despre soţul surorii sale.

O altă rudă aparent „strategic” plasată în structura aparatului MAI ar fi fratele superiorului poliţistei, ofiţer în cadrul Direcţiei de Audit Public Intern din Minister. Acesta ar fi împuternicit în cadrul unui serviciu care se ocupă cu verificarea cheltuirii fondurilor europene din MAI. (VEZI AICI: SEX-GATE ÎN MINISTERUL DE INTERNE. UN ÎNALT OFIȚER ȘI-A ”URMĂRIT” SUBALTERNA AFLATĂ ÎN MISIUNE ȘI…)

Iar a treia rudă care are contract cu MAI ar fi chiar soţia înaltului ofițer. Femeia ar lucra ca subofiţer în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.

Examinat de rudă pentru a fi promovat

De remarcat că, în august 2019, înaltul ofiţer a susţinut concursul organizat pentru ocuparea postului de conducere din cadrul Serviciului Hrănire, aşa cum reiese dintr-un document oficial public.

Potrivit actelor consultate de CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIAînaltul ofițer a fost singurul candidat care s-a prezentat la acest concurs, promovat cu nota 8,53. Surse judiciare au afirmat pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că din comisia de concurs ar fi făcut parte trei persoane, respectiv un angajat de la resurse umane, adjunctul DALI şi – mare surpriză! – cumnatul ofiţerului vizat de plângerea penală, respectiv şeful acestuia. Așa se face că ofiţerul ar fi fost examinat chiar de o rudă pentru a fi promovat.

Avansuri peste avansuri

În 7 noiembrie 2019, o angajată a Direcţiei Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a depus o plângere penală la unitatea de parchet după ce situaţia care se petrecea la locul de muncă ar fi escaladat până la limita suportabilităţii, spun surse judiciare. Documentul a intrat, în exclusivitate, în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, iar, în el, angajata descrie în detaliu gesturile superiorului său, pe care ea le califică prin prisma acuzaţiilor menţionate.

Femeia a arătat în documentul citat că, în luna mai 2018, prin concurs, a obţinut un post în cadrul MAI, în prezent ocupând funcţia de agent principal de poliţie. În luna iulie 2018, povesteşte aceasta, superiorul său în ierarhia instituţiei a început să îi facă avansuri de natură sexuală, promiţându-i că, dacă va ceda acestor avansuri, va fi promovată în corpul ofiţerilor.

Angajata de la Interne mai povesteşte, în plângere, că superiorul său, încercând să o facă să îi cedeze avansurilor, îi promitea în repetate rânduri că va divorţa şi va începe o nouă viaţă alături de ea. Văzând ca nici prin această metoda nu i-a cedat, mai notează angajata MAI în document, înaltul ofițer ar fi început să-i facă vizite inopinate în locul în care lucra. Ar fi ajuns să o viziteze şi de șapte-opt ori pe zi, iar, în acest fel, spune femeia, s-a simţit hărţuită. Totodată, arată aceasta, hărţuirile superiorului s-ar fi materializat prin diverse comentarii cu tentă sexuală.

Ar fi cedat de frica pierderii locului de muncă

În plângerea sa, femeia povesteşte că ar fi fost ameninţată voalat de către înaltul ofițer de la Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI). Polițista a scris că bărbatul ar fi ameninţat-o – invocând relaţii sus-puse în cadrul ministerului – că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, îşi va pierde locul de muncă. Femeia mai arată că ar fi dat, până la urmă, curs acestor presiuni, iar relaţiile extraconjugale dintre cei doi ar fi durat aproximativ două-trei luni de zile.

După această perioadă, continuă angajata MAI în plângere, a înţeles că ofiţerul nu va înceta să o hărţuiască, dar şi că el nu ar fi avut niciodată intenţia de a o promova. În acest context, continuă subalterna, a ales să încheie orice relaţie cu superiorul şi să îl ignore cu orice ocazie, pentru că şi-a dat seama că a fost păcălită, după ce a dat curs solicitărilor acestuia. (VEZI ȘICUM A ÎNCERCAT CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI VELA SĂ MUȘAMALIZEZE ”SEX GATE-UL DE LA INTERNE”?)

Amenințată cu divulgarea unor înregistrări intime

În plângere, polițista mai notează că, după momentul în care a încheiat orice relaţie cu superiorul său, acesta nu a vrut să accepte că ea nu mai doreşte să dea curs niciunei solicitări de-ale sale. Atunci, scrie ea, ar fi început acţiunile de şantaj. Înaltul ofițer i-ar fi spus în repetate rânduri că relaţia dintre ei va continua chiar și fără acordul său şi ar fi ameninţat că va divulga anumite înregistrări intime dintre cei doi, atât la locul de muncă, respectiv, colegilor şi personalului, dar şi soţului femeii.

Ameninţată cu darea în vileag a înregistrărilor intime, compromițăoare – a scris femeia în document – cu scopul ca ofiţerul să obţină un folos injust, mai exact, relaţii sexuale, aceasta ar mai fi cedat de câteva ori presiunilor șefului, dar foarte rar.

Polițista spune că ofiţerul pretindea favoruri de natură sexuală tot mai insistent şi că se ajunsese ca aproape zilnic acesta să îi creeze situaţii jenante atât ei personal, cât şi faţă de colegii săi. Mai mult decât atât, mai notează angajata MAI, situaţia creată de ofiţerul superior ar fi dus la intentarea unei acţiuni de divorţ din partea soţului său.

Astfel, imaginea femeii în familie, dar şi în faţa colegilor săi, s-ar fi deteriorat şi, totodată, ar fi avut de suferit si starea sa psihică, potrivit celor notate de angajata MAI în documentul intrat în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Ministerul de Interne confirmă existența plângerii penale și susține că a luat măsuri

Acuzații grave între angajați ai Ministerului de Interne

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind o situație de pretinsă hărțuire sexuală și șantaj între doi salariați ai Ministerului Afacerilor Interne, vă confirmăm că există o plângere penală privind faptele menționate mai sus.

Ministerul Afacerilor Interne va sprijini organele de anchetă pentru clarificarea situației de fapt și aflarea adevărului. Totodată, vă informăm că, în scop preventiv, la nivelul structurilor din care cei doi fac parte s-au dispus măsuri în consecință.

De asemenea, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de persoana reclamată”, ne-au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. (CITEȘTE ȘI: PORNO-POLIȚISTA A FOST NORA UNUI GENERAL LEGENDAR ÎN MINISTERUL DE INTERNE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană. Mulți șoferi și-ar dori să conducă o astfel de mașină
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană....
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o adevărată comoară naturală și are beneficii uimitoare pentru sănătate
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o...
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică de moarte”
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică...
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...