Răsturnare de situație în războiul „Haiducilor” cu fostul impresar. „Constată încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine” + Care este valoarea despăgubirilor

Publicat: 21/12/2020 | 19:02

Răsturnare de situație în procesul dintre impresarul Radu Baron și membrii trupei ”Haiducii”. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, decizia pronunțată de Curtea de Apel București.

Radu Baron, cel care a înființat trupa originară „Haiducii”, și Marian Nicolae au câștigat disputa, în prima fază, iar instanța a decis la începutul lunii decembrie că marca „Haiducii lui 7 cai” nu mai poate să fie folosită. Astfel, Cristi Caloeanu ar fi rămas fără principala sa sursă de venit.

„Am câștigat în urmă cu câteva zile (n.r. începutul lunii decembrie) procesul cu ei! Avocatul m-a sunat acum câteva zile să mă felicite și să îmi spună că cei doi, Caloeanu și Vieru, au pierdut dreptul de a mai folosi numele «Haiducii lui 7 cai», pe motiv de rea-credință. Cristi va rămâne «Zugravul lui 7 cai», că el cu asta se mai ocupă, este zugrav”, ne-a declarat atunci Radu Baron.

Ce au decis acum magistrații

La aproximativ două săptămâni distanță, lucrurile au luat o altă turnură! Curtea de Apel București a pronunțat decizia în alt proces dintre impresarul Radu Baron (Răduț Baron) și membrii trupei “Haiducii”, Cristian Caloeanu, Niculae Marian și Cătălin Vieru.

Astfel, magistrații au respins cererea formulată de Radu Baron și l-au obligat să plătească suma de 20.000 de lei, câte 10.000 de lei către Caloeanu Cristi și Vieru Cătălin pentru încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, dar și cheltuielile de judecată. (CITEȘTE ȘI: ”HAIDUCUL” CRISTI, ATAC DUR LA IMPRESAR! ”RADU BARON ARE ȘI CALITATEA DE INCULPAT”)

”Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Baron Răduţ. Admite apelul formulat de Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin. Schimbă în tot sentinţa civilă apelată în sensul că: Respinge, ca neîntemeiată cererea principală formulată de Baron Răduţ. Admite în parte cererea reconvenţională. Constată încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine a apelanţilor Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin de către Baron Răduţ.

Radu Baron, bun de plată în unul dintre procesele cu „Haiducii”

Obligă pe Baron Răduţ să plătească suma de 20.000 lei, câte 10.000 lei pentru fiecare în parte, către Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin. Obligă să publice prezenta hotărâre judecătorească într-un ziar cu întindere naţională. Obligă pe Baron Răduţ la plata sumei de 4.100 lei către Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin, cu titlu de cheltuieli de judecată .

Obligă pe apelantul Baron Răduţ la plata sumei de 1.050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel către Caloeanu Cristian şi la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel către Vieru Cătălin. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de recurs şi motivele se vor depune la Curtea de Apel Bucureşti”, este soluția pe scurt, pronunțată în 15 decembrie.

Haiducii și impresarul au mai multe procese în desfăşurare

Neînțelegerile din sânul trupei „Haiducii”, care au culminat cu plecarea celor trei „voinici”, Cristi, Marian și Cătălin, de sub tutela lui Radu Baron, impresarul lor, au început în urmă cu aproximativ cinci ani.

Ulterior, în 2018, Marian Nicolae s-a certat și el cu foștii colegi, care l-au înlocuit cu un alt artist, Dragoș Mihai. „Trupa «Haiducii» era formată doar dintr-un solist, Marian, și doi dansatori, întrucât ceilalți nu știu să cânte”, declara acum ceva timp, Radu Baron. Ulterior, Marian s-a împăcat și s-a asociat cu impresarul Radu Baron în procesele pe care aceștia le au acum cu restul „haiducilor”.

„Haiducii lui 7 cai” a fost de fapt numele unui film celebru

Numele Haiducii lui 7 cai a fost de fapt numele unui film celebru realizat de Sergiu Nicolaescu, în care au jucat printre alții, Florin Piersic și Marga Barbu. (CITEȘTE AICI: CE JOB ȘI-A GĂSIT CRISTI (EX-HAIDUCII) CA SĂ POATĂ SUPRAVIEȚUI)

Notorietatea filmului l-a făcut pe Cristi Caloeanu să se gândească la această marcă. Lucrurile însă nu au fost în favoarea sa, iar acum trebuie să se gândească la un nume nou, fără să aibă legătură cu sintagma de „haiduci”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.