Răsturnare de situație în ancheta privind tragedia aviatică din Iran. Anunțul făcut de un oficial de la Teheran

Publicat: 08/01/2020 | 15:24

Răsturnare de situație în ancheta privind tragedia aviatică din Iran! Anunțul făcut de un oficial de la Teheran în această după-amiază i-a nemulțumit pe mulți, având în vedere tensiunea care există în prezent între Iran și Statele Unite ale Americii, după uciderea într-un raid pe aeroportul din Bagdad a generalului Qassem Soleimani, artizan al strategiei militare iraniene în Orientul Mijlociu. El conducea Forţa Quds, unitate specială din corpul Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe. Pe seama lui SUA au pus atacuri soldate cu moartea a numeroşi militari americani în regiune.

Citește și: Cauza prăbușirii avionului ucrainean cu 176 de oameni în Teheran. Cine sunt victimele și ce decizie a luat Volodomir Zelenski

Răsturnare de situație în ancheta privind tragedia aviatică din Iran

Iranul nu va preda cutia neagră a avionului ucrainean Boeing 737-800 către compania producătoare de aeronave, a declarat miercuri șeful Organizaţiei iraniene de Aviaţie Civilă, Ali Abedzadeh, relatează site-ul agenției Reuters. Oficialul  a mai informat că nu este clar încă în ce țară va fi trimisă cutia neagră pentru analizarea datelor.

176 de persoane au murit în zorii acestei zile după ce un avion ucrainean de tip Boeing 737-800 s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport Imam Khomeini din Teheran.

Citește și: Imagini terifiante de la locul prăbușirii avionului Boeing 737 în care se aflau 176 de pasageri. Nimeni nu a supraviețuit | VIDEO

Ministrul ucrainean de Externe, Vadim Pristaiko, a informat de asemenea că autoritățile ucrainene vor coordona investigația privind prăbușirea avionului împreună cu Iranul.