Rafila anunță un nou focar de infecţie! Zeci de persoane au fost contaminate cu virusul COVID-19 în Dâmboviţa

Publicat: 17/04/2020 | 18:01

Focarul de infecție de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din Răcari, Dâmbovița a ajuns la un număr total de 41 de persoane, potrivit unui anunțat făcut vineri de președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila.

În oraşul dâmboviţean Răcari a izbucnit un focar de persoane contaminate cu virusul COVID 19. La Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice au fost depistate 41 de persoane infectate, dintre care  32 de bătrâni şi nouă persoane din rândul îngrijitorilor. (CITEȘTE ȘI: AUCHAN ȘI LEROY MERLIN AMENAJEAZĂ UN SPITAL DE 7.500 MP PENTRU BOLNAVII DE COVID-19)

Se pare că totul a pornit de la una dintre angajatele centrului, care contactase virusul de la soțul ei, însă nu avea nici-un simptom. Aceasta deși era infectată a continuat să meargă la serviciu, îmbolnăvind astfel mai multe persoane.

„Din fericire toți cei confirmaţi cu COVID 19 sunt asimptotici. Au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte la Secţia de Boli Infecţioase. Am testat şi restul personalului care era în izolarea acasă, aşteptăm rezultatele testelor”, a declarat şeful DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

Centrul a fost dezinfectat, iar autorităţile locale iau în considerare sporirea măsurilor de protecţie. (VEZI ȘI: GRECIA, UN MODEL DE GESTIONARE A EPIDEMIEI DE COVID-19. CARE SUNT MĂSURILE LUATE DE ELENI)

„La centrele pentru vârstnici, testăm nu numai persoanele vârstnice care sunt simptomatice, dar testăm periodic şi personalul, de fiecare dată când intră în tură. Cel mai bine este ca personalul să lucreze două săptămâni, personalul să meargă acasă, iar noua echipă, care vine să îngrijească pacienţii să fie testată când intră în acest stabiliment”, a declarat Alexandru Rafila.