Raed Arafat, starea de urgență se poate prelungi cu încă o lună

Publicat: 04/04/2020 | 14:54

Raed Arafat a declarat că este foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună în România, în funcție de cum o să evolueze răspândirea virusului.

Situația din România nu este prea roz, virusul COVID-19 continuă să facă din ce în ce mai multe victime, iar numărul celor contaminați crește zilnic. Raed Arafat a declarat pentru DIGI24 că în aceste condiții starea de urgență de poate prelungi cu încă o lună. (CITEȘTE ȘI: BILANȚUL DECESELOR PROVOCATE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA A CRESCUT! SUNT 3.613 DE CAZURI DE INFECȚIE CU COVID-19)

„Dacă vorbim de starea de urgență e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgență…Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut. Depinde cum va evalua situația.”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea,  președintele Klaus Iohannis a spus că urmează o perioadă grea, până se va atinge vârful crizei. Acesta a făcut un apel la românii din diaspora să nu vină acasă de Paște. (VEZI ȘI: ESTE OFICIAL! ORAȘUL ȚĂNDĂREI SE ÎNCHIDE! ORDONANȚA MILITARĂ NR. 7 INTRĂ ASTĂZI ÎN MONITORUL OFICIAL)

În prezent, în România 3.613 de persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COCID-19 și s-a înregistrat un număr total de 141 de decese.