Raed Arafat, semnal de alarmă în criza coronavirusului: ”România nu a trecut hopul. Lucrurile merg în mai rău”

Publicat: 13/04/2020 | 07:41

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis că, în România, situația – în contextul crizei medicale a coronavirusului – este ținută sub control, dar nimeni nu trebuie să înțeleagă din asta că tot ceea ce a fost mai greu a trecut.

Raed Arafat a lansat un semnal de alarmă îngrijorător, transmițând că ”lucrurile merg spre ceva mai grav”, iar măsurile de distanțare sociale trebuie respectate. Sunt foarte multe cazuri în care, în multe localități, românii abordează superficial măsurile restrictive, ieșind din locuințe chiar dacă nu este absolut necesar, iar asta duce, firește, la creșterea riscului de infectare cu noul coronavirus. Se apropie Paștele și totul depinde ”numai de noi”, mai spune Raed Arafat.

”Situația e sub control, însă lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Măsurile recomandate, trebuie respectate în continuare. Totul depinde de noi. Trebuie să respectăm regulile, mai ales acum de sărbători. Depinde foarte mult de noi. Dacă respectăm recomandările, nu vom avea un număr mare de decese. Lumea e supărată. Însă noi nu am trecut hopul și e recomandat tuturor familiilor să limităm contactul social”, a spus Arafat, potrivit antena3.ro.

(CITEȘTE ȘI: MEDICUL STREINU-CERCEL, ANUNȚ ȘOCANT ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”DACĂ NU NE VINE MINTEA LA CAP, NE APUCĂ TOAMNA ÎN CASE”)

”Nu putem să rămânem izolați pe viață în casă”

Șeful DSU subscrie părerii multor specialiști din întreaga lume, afirmând că oamenii trebuie să se obișnuiască să trăiască, timp îndelungat, cu acest coronavirus. Iar regulile de distanțare socială sunt obligatorii și absolut necesare.

”Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. E posibil (…) să învățăm să trăim cu el, dar să respectăm niște reguli în societate ca să limităm răspândirea lui, a declarat Raed Arafat, a informat sursa citată mai sus. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust  -l evitați. Acesta se evita numai prin măsurile de izolare și distanțare socialaEvitați expunerea persoanelor vârstnice din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil. (…) Evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în aceasta perioadă!”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat.

(VEZI ȘI AICI: SOLIDARITATE ÎN VREMEA CORONAVIRUSULUI. CE S-A ÎNTÂMPLAT CU DAVID, ȘOMERUL RĂMAS FĂRĂ MÂNCARE, ȘI CU MEDICUL ROMÂN ALUNGAT DIN CASĂ: ”NU E OK SĂ ÎNTINZI MÂNA, DAR…”)