Raed Arafat se adresează din nou românilor: „De Paște mersul la biserică e interzis prin lege. Trebuie să oprim dezastrul”

Publicat: 17/04/2020 | 20:51

Secretarul de stat Raed Arafat îi roagă din nou pe români petreacă sărbătorile de Paște departe de cei dragi pentru a nu contribui la creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Oficialul pune accentul pe faptul că izolarea socială este singura metodă de a opri un val de multe decese după Paște.

„Chiar dacă sunt obișnuiți să sărbătorească într-un anumit mod, anul acesta trebuie să sărbătorească altfel. Fără familie, fără să iasă, fără vizite.

E cel mai important. Nu vizite la bunici, nu vizite la prieteni, nu primire de vizitatori acasă dacă, într-adevăr, vrem să trecem mai ușor peste această perioadă. Așa cum ne comportăm acum vom vedea rezultatele.

Vom vedea peste 7 zile dacă comportamentul a fost responsabil. Dacă nu respectăm recomandările, riscul e să ne trezim cu o creștere semnificativă a cazurilor pozitive, a cazurilor critice, a deceselor.

Nimeni nu dorește acest lucru Anul acesta trebuie să se facă un sacrificiu și să se sărbătorească Paștele acasă. E bine să nu-și expună familiile, apropiații”, a spus Arafat la Antena 3.

Legea nu are sărbători

Totodată, secretarul de stat a spus că oamenii care nu respectă legea vor fi sancționați, chiar și de Paște. Statul acasă este o regulă în această perioadă, a mai spus Arafat.

„Pentru cei care au în gând să încalce regulile și să meargă la biserică, îi atenționez că vor fi supusi rigorilor legii. Nu se fac activități religioase, culturale, de orice fel. Ordonanța militară e foarte clară.

Ieșirea la biserică ar fi contrar legii și Poliția și Jandarmeria vor acționa dacă oamenii vor ieși. Legea se aplică și lumea trebuie să înțeleagă. Statul acasă este o regulă, e foarte necesar ca să evităm o catastrofă.”