Raed Arafat, recomandare răspicată pentru cei care vor să petreacă de Crăciun şi Revelion: “Respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii”

Publicat: 14/12/2020 | 07:27

A început numărătoarea inversă pentru cei care își doresc să sărbătorească cu fast Crăciunul și Revelionul! Iar pentru cei dornici de petreceri în plină criză epidemiologică, Raed Arafat a făcut o recomandare: i-a îndemnat pe toți să respecte regulile, să limiteze la maxim mobilitatea și să poarte masca în prezența persoanelor cu care nu locuiesc.

Nu rata: Gabriel Dorobanțu a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Care este starea de sănătate a cântărețului

Raed Arafat, sfat clar pentru cei care vor să petreacă de Crăciun şi Revelion

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a spus că măsurile impuse de autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus trebuie să fie respectate în continuare, chiar dacă se apropie sărbătorile.

“(…). Avem în acest moment, diferite situaţii. Avem zone care sunt la incidenţă peste 3 la mie, avem zone între 1,5 şi 3 la mie, localităţi şi judeţe chiar. Avem zone care se află sub carantină la acest moment, localităţi care urmează să iasă, dacă coboară la un nivel satisfăcător (…) Continuăm cu măsurile care au fost impuse. Din punct de vedere al Sărbătorilor care urmează, sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii şi a contactului, mai ales cu persoanele cu care nu stăm şi nu avem contact cu ei tot timpul, purtarea măştii”, a mai precizat Raed Arafat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3.

Citește și: Liviu Dragnea, testat pozitiv cu COVID-19. Cu ce probleme de sănătate se mai confruntă fostul lider PSD

Raed Arafat, declarații despre carantina din judeţul Ilfov

Începând de sâmbătă seara, 12 decembrie, a fost prelungită măsura de carantinare pentru o săptămână în localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov.

“Sunt încă localităţi care sunt sub carantină. Încă evoluează, dar în mare parte, localităţile au mers sub nivelul care au fost. Nu am cifrele în faţă, dar Ilfovul este încă sub monitorizarea noastră. În Ilfov este o situaţie mai deosebită, pentru că este la limită cu Bucureşti. Este un pic mai greu de controlat situaţia acolo. Avem localităţi care sunt de foarte mult timp sub carantină şi care nu au scăzut semnificativ şi continuă să fie sub carantină, şi dau exemplul Constanţei. Probabil că nu sunt implementate regulile la maxim acolo, sau o parte din populaţie nu respectă regulile, nu ştim care ar fi motivul”, a mai spus secretarul de stat în cadrul MAI, conform sursei citate.

Descoperă și: Mihai Bobonete s-a luptat în secret cu virusul SARS-CoV-2: “Sper că am și anticorpi”. Prima poză după ce s-a vindecat

Sursa foto: gov.ro & pixabay.com/ro