Raed Arafat pune în gardă populația: “Ne aflăm în fața unei situații fără precedent!” Mesaj clar pentru români, în plină criză pandemică

Publicat: 10/05/2020 | 11:37

Din 15 mai, măsurile de restricție urmează să se relaxeze, iar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, îi sfătuiește pe români să respecte în continuare normele de distanțare impuse de autorități pentru că altfel riscăm un val și mai agresiv de îmbolnăviri cu coronavirus.

VEZI AICI: RAED ARAFAT, ATACAT DUR, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE COVID-19: “UN RECICLAT! NU E ÎN REGULĂ SĂ…” NICI NELU TĂTARU, MARCEL VELA ȘI LUDOVIC ORBAN NU AU SCĂPAT DE FURIA UNUI REPUTAT PROFESOR

Șeful DSU pune în gardă populația și îi amintește că pericolul nu a trecut, chiar dacă în România nu va mai fi în stare de urgență. Potrivit lui Raed Arafat, oamenii trebuie să aibă anumite limite și să fie conștienți că nu-și vor putea relua în totalitate viața pe care au avut-o înainte de pandemie.

Acum ne aflăm în fața unei situații fără precedent, în care autoritățile încearcă să convingă populația de riscurile existente și de necesitatea unei relaxări graduale și controlate pentru a nu pierde rezultatul efortului depus de noi toți în ultima perioadă, iar de partea cealaltă – experți interesați în anumite domenii și persoane care vor să evidențieze public, încercând să forțeze o relaxare mai rapidă, atacă autoritățile, fiind, în opinia mea, inconștienți, ignoranți și, poate, și în unele situații răuvoitori, fără a lua în seamă avertizările care se dau pe plan național și internațional”, a anunțat Raed Arafat.

UTIL. OMS va lansa o aplicaţie COVID-19 pentru ţările care nu dispun de propriul software

Două soluții în România, potrivit lui Raed Arafat

În prezent, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că sunt două soluții în România.

  1. 1. Să rămânem precauți, cum am fost până acum, și să luăm măsurile în baza analizei impactului, gradual și cu măsurile compensatorii necesare fiecărei etape.
  2. Să lăsăm precauția la o parte și să ieșim brusc din toate măsurile, în mod necontrolat, relaxând toate domeniile pentru care insistă unii sau alții, cu riscul de a reveni la o situație dramatică care nu poate fi controlată decât prin măsuri mai drastice decât cele pe care le-am luat până acum”, a mai subliniat Raed Arafat.

NU RATA: CUM VOR FUNCȚIONA CABINETELE STOMATOLOGICE, DIN 15 MAI. SE ANUNȚĂ MĂSURI DRACONICE. MEDICII ȘI PACIENȚII TREBUIE SĂ…

Șeful DSU îndeamnă în continuare la precuație și îi somează pe care care doresc relaxarea imediată să-și asume public responsabilitatea pentru un eventual eșec.

Mesajul meu este de a avea încredere mai departe în deciziile care se iau, de a avea răbdare în continuare, de a avea înțelepciune în modul în care gândim și de a respecta regulile și recomandările ca să reușim împreună să trecem prin situația aceasta cu prețul cel mai mic posibil”, a încheiat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.