Raed Arafat, precizări legate de măsurile de relaxare: ”Relaxăm anumite măsuri, la altele nu trebuie să ne gândim că renunțăm”

Publicat: 04/05/2020 | 07:29

Secretarul de stat Raed Araf a făcut precizări legate de relaxarea măsurilor restrictive, după data de 15 mai, în contextul crizei generate de noul coronavirus în țara noastră. Chiar dacă oamenii așteaptă, cu nerăbdare, ca viața lor să intre în normalitate, acest lucru nu este, încă, posibil. Unele măsuri restrictive nu vor putea fi eliminate, spune șeful DSU.

Măsurile de relaxare se află în faza de analiză, a transmis Raed Arafat, iar în ceea ce privește trasnsportul în comun – spre exemplu – șoferii nu vor permite niciunui călător să urce fără a avea masca de protecție. Masca va fi obligatorie atât în mijloacele de transport în comun, cât și în magazine. Mai mult, Araft este de părere că angajaților care vor merge la serviciu ar trebui să li se ia temperatura.

„Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunțăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parțial. Dacă am o firmă și nu vreau să am probleme, pun pe cineva să ia temperatura. De la 37 în sus nu mai intră”, a declarat Raed Arafat.

(CITEȘTE ȘI: REACȚIA LUI RAED ARAFAT, DUPĂ CE A FOST ANUNȚAT DECESUL AMBULANȚIERULUI CARE A AVEA COVID-19)

Măsuri graduale, aflate în atenție permanentă

Factorii de decizie vor analiza toate măsurile de relaxare implementate după data de 15 mai, iar efectele pe care le vor produce acestea se vor afla, permanent, în atenție. Masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile închise, iar spălarea mâinilor cu apă și săpun trebuie să rămână o prioritate.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, măsura este analizată, în continuare, data nefiind stabilită cu exactitate, discutându-se despre 15 septembrie, a mai transmis șeful DSU.

(VEZI ȘI AICI: O INFIRMIERĂ DE 61 DE ANI DE LA AZILUL DIN RĂCARI A MURIT DE CORONAVIRUS, ÎN TIMP CE O PACIENTĂ DE 95 DE ANI A SUPRAVIEȚUIT. „IUBEA VIAȚA ȘI ERA ALĂTURI DE…”)