Raed Arafat nu este de acord cu relaxarea restricțiilor în această perioadă. “Poate fi devastator pentru România!”

Publicat: 14/04/2020 | 07:16

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în această perioadă, fiind de părere că România ar putea intra în colaps, mai ales că urmează Sărbătorile de Paște, la finalul cărora am putea atinge vârful pandemiei de COVID-19.

VEZI AICI: SCANDAL LA FOCȘANI! NELU TĂTARU, LUAT LA ROST DE O FEMEIE: ”VREȚI SĂ NE OMORÂȚI!”

Dacă opinia care spune că ar trebui să ieșim din situația asta și ne trezim că după Paște avem brusc o creștere a numărului de cazuri, cine își asumă? Dacă mai suportăm 2-3 săptămâni, e normal. Relaxarea acum ar fi prea precoce.

Toți vrem să ajungem să relaxăm aceste măsuri. Dar o relaxare prea devreme poate să însemne un rezultat devastator pentru noi„, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

UPDATE | Un al patrulea caz de infectare cu Covid-19, confirmat la Ministerul Justiţiei. Activitatea se mută online

Stare de Urgență până pe 14 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul Orban, dar și cu mai mulţi miniştri, că va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună. Tot atunci spunea că decretul va fi emis la începutul acestei săptămâni.

NU RATA: SUFLETELE UITATE DE TOATĂ LUMEA! JUMĂTATE DINTRE DECESELE DE COVID-19 SE PRODUC ÎN CĂMINELE DE ÎNGRIJIRE

Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a afirmat atunci Iohannis.

Noul decret va intra în vigoare de miercuri și care va prelungi starea de urgență până pe 14 mai.