Raed Arafat, motivul pentru care restaurantele şi teatrele rămân închise: „Cine vrea, să mă execute!”

Publicat: 05/08/2020 | 23:35

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat care este motivul întemeiat de la baza deciziei de a ține în continuare restaurantele și terasele închise. Acesta a argumentat că potrivit OMS, cele două se află printre principalii factorii de risc ai infectării cu COVID-19.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a mai argumentat că aceste locuri cu factor ridicat de risc nu au cum să fie deschise în acest moment în care zilnic se înregistrează peste 1.000 de noi cazuri pe zi. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT! MASCA DE PROTECȚIE TREBUIE PURTATĂ ȘI ÎN MAȘINĂ)

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de transmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. (…) Acum aproximativ patru săptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus Arafat, potrivit Digi 24.

Raed Arafat, replică dură pentru cei care îl critică

De asemenea, Raed Arafat a mai vorbit despre faptul că a primit mai multe mesaje de amenințare pe această temă și în contextul general al deciziilor luate în vreme de pandemie. Acesta a declarat că nu ține seama de astfel de mesaje și că faptul că a fost amenințat că o să fie „executat” nu îl oprește din a lua deciziile pe care le consideră corecte. (VEZI ȘI: RAED ARAFAT, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR DESPRE ASIMPTOMATICII COVID-19: „TOATE STUDIILE AVERTIZEAZĂ ASUPRA FAPTULUI CĂ…”)

„Am tot primit mesaje că o să fiu «executat». O să stau să nu mai fac nimic pentru că voi fi executat? Eu o să-mi fac treaba cu bună-credinţă şi cine vrea, să mă «execute»! Eu nu pot să calculez mișcarea mea şi deciziile mele. Eu nu pot sa iau deciziile mele cu teama că voi fi executat”, a mai spus Raed Arafat.