Raed Arafat, mesaj tranșant pentru toți românii: ”Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar…”

Publicat: 08/06/2020 | 23:46

Măsurile de relaxare luate în contextul crizei coronavirusului au fost binevenite, iar românii au ieșit în aer liber, au mers la munte și la mare, au socializat alături de prietenii pe care nu îi mai văzuseră de multă vreme. 

Însă o relaxare bruscă nu este posibilă, avertizează secretarul de stat Raed Arafat, iar oamenii trebuie să accepte ideea că starea de alertă se poate prelungi și după data de 15 iunie. Din punctul său de vedere, încă nu am depășit pericolul reprezentat de pandemie și, tocmai din această cauză, toate măsurile trebuie luate numai după o analiză atentă a situației.

”Poate este o soluție normală în situația în care nu am încheiat încă problema acestei epidemii și a acestui virus. În lumea politică trebuie să se discute. Eu sunt convins că se va ajunge la un consens și lumea va înțelege că lucrurile nu s-au terminat încă. Eu nu cred că am terminat încă”, a declarat Raed Arafat, la emisiunea ”România 9” de la TVR. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎNTR-O CATEDRALĂ DIN IAȘI. ÎN TOTAL, ȘASE PERSOANE AU FOST CONFIRMATE POZITIV)

Raed Arafat: ”Nu putem în 15 iunie să revenim la o normalitate totală”

Raed Arafat este tranșant. Oamenii trebuie să înțeleagă că această criză medicală nu s-a încheiat, existând pericolul de a ne regăsi într-o situație mai mult decât complicată.

Este nevoie de ”înțelepciune” și ”răbdare”, dar este posibil să existe, în continuare, stare de alertă în România și după 15 iunie, însă ”cu mai puține restricții”.

”Din perspectiva mea, v-am spus că trebuie să continuăm clar cu o modalitate de a putea coordona și a lua anumite măsuri. Acest lucru ni-l permite deocamdată starea de alertă. Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar cu mai puține restricții. Dacă nu va fi starea de alertă, vedem care va fi. Dacă lăsăm totul și spunem că revenim la situația dinaintea virusului, eu cred că e o greșeală pe care o vom plăti scump. Trebuie găsită o soluție, pentru că noi nu putem în 15 iunie să revenim la o normalitate totală. Trebuie să lăsăm această dorinţă ca la copii mici: ‘Vreau totul acum!’ Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm. Este vorba de o săptămână, două, trei”, a mai precizat secretarul de stat Raed Arafat. (VEZI ȘI AICI: RELAXAREA NE COSTĂ! A CRESCUT NUMĂRUL DE DECESE ÎN ROMÂNIA DIN CAUZA NOULUI CORONAVIRUS. BILANȚUL A AJUNS LA 1.339 DE MORȚI)