Raed Arafat, mesaj pentru români: ”De Paște stăm acasă, ca la anul să putem sta cu toții împreună”

Publicat: 16/04/2020 | 20:55

Doctorul Raed Arafat,șeful Departamentului Pentru Situații de Urgențe îi îndeamnă pe români să recomande respectarea măsurilor impuse de autorități.

”Pot să apară decese în următoarele 14 zile, de aceea oamenii trebuie să respecte toate recomandările. Problemele încă nu s-au terminat. Fie acest virus o să o ia în sus și numărul o să crească, dacă nu respectăm măsurile impuse.

Urmările pot fi ca și în Italia și Spania și vârful poate să se mute către o altă perioadă. Poate să se ducă către luna iunie și să fie mult tot mai multe cazuri”, a spus Raed Arafat la Observator.

De asemenea, Raed Arafat le-a transmis și un mesaj românilor cu ocazia sărbătorilor pascale. (CITEȘTE ȘI: GIGI BECALI L-A SUNAT PE MARCEL VELA ÎN LEGĂTURĂ ACORDUL DINTRE MAI ȘI BOR! A TRANSMIS UN MESAJ NEAȘTEPTAT PENTRU KLAUS IOHANNIS)

”Ca să aibă Sărbători fericite anul viitor, trebuie ca anul acesta să stea acasă. Să nu primească vizitatori. În familie, cât mai puțin expuse persoanele în vârstă. Altfel la anul în loc să sărbătorească își vor aduce aminte de cei decedați. Situația nu este deloc simplă. Acum stăm acasă ca la anul să stăm cu toți împreună. Îi rog pe toți să-l ia așa cum spun”, a mai spus Raed Arafat.

Potrivit ultimelor informații oferite de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul infectărilor cu COVID-19 pe teritoriul României a ajuns la 7.707. Decesele înregistrate din cauza coronavirusului au ajuns azi, 16 aprilie, până la această oră, la 392.

Până astăzi, 16aprilie,pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.