Raed Arafat, mesaj de ultimă oră! Starea de urgență nu se prelungește după 15 mai, dacă repectăm următoarele reguli

Publicat: 13/04/2020 | 08:50

Pare tot mai clar că starea de urgență se va întinde după 15 mai, date fiind numai imaginile prezentate de toate televiziunile weekend-ul acesta din Piața Obor, unde oamenii au ieșit ca și cum nici nu ar fi vorba de pandemie. Raed Arafat a venit cu precizări și a anunțat că am putea scăpa de izolare, însă doar dacă respectăm, strict, unele reguli. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, SEMNAL DE ALARMĂ ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”ROMÂNIA NU A TRECUT HOPUL. LUCRURILE MERG ÎN MAI RĂU”)

Astea sunt regulile impuse de Arafat

Medicul Raed Arafat a vorbit despre ce anume trebuie să respectăm, și mai ales în această perioadă, ca starea de urgență să nu se mai prelungească după data de 15 mai. Potrivit declarațiilor, trebuiesc respectate în continuare toate măsurile de prevenire, dar cea mai importantă este izolarea în casă. În pragul sărbătorilor, tot mai mulți români vor pleca la rude, dar Arafat susține că în acest an trebuie să avem un altfel de Paște. Asta dacă vrem să scăpăm de restricții cât mai repede.

RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL! AFLĂ DACĂ ÎN ZIUA DE PAȘTE POȚI MERGE LA PĂRINȚI SAU BUNICI CU DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE. “RECOMANDĂRILE SUNT CLARE!”

”Din 15 mai, asta vom vedea cum evoluează toată situația, dar dacă respectăm toate regulile, poate să vedem că suntem în scădere (cazurile de Covid-19 – nr.) și poate să se anuleze atunci starea de urgență și să ne oprim. Dacă vedem că lucrurile se agravează, atunci vom decide la momentul respectiv”, a atenționat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Arafat: ”Este obligatoriu!”

Raed Afarat susține că va trebui să se înregistreze o scădere semnificativă a cazurilor, pentru ca starea de urgență să fie ridicată. De astfel, cu cât este mai lungă această perioadă, cu atât mai mult ne va afecta economia țării.

SE PRELUNGEȘTE STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA! KLAUS IOHANNIS ESTE AȘTEPTAT SĂ EMITĂ DECRETUL

„Trebuie să fie scădere susținută, adică trebuie să vedem că fiecare zi sau măcar la câteva zile să vedem că scade numărul cazurilor pozitive, crește numărul persoanelor vindecate, asta este obligatoriu înainte să începi să iei măsuri de relaxare. (AFLĂ ȘI: ORDONANȚA MILITARĂ 9. MARCEL VELA ANUNȚĂ RESTRICȚII DRASTICE ÎNCEPÂND DE SĂPTĂMÂNA ACEASTA)

Dacă vezi că încontinuu crește, crește și crește numărul deceselor și tot, normal că trebuie să ne gândim la cum vom funcționa ca societate, pentru că și partea economică e importantă, trebuie să existe și această balanță cu partea economică, trebuie să vedem cum vom funcționa. Clar”, a mai spus Raed Arafat.