Raed Arafat, mesaj de avertizare către români: „Să ia masa în cameră”

Publicat: 20/12/2020 | 21:01

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj românilor înainte de Sărbătorile de Iarnă. Raed Arafat le sugerează celor care merg la munte să mănânce în cameră, iar celor care rămân acasă să nu primească vizitatori.

Raed Arafat a avut o intervenție, în direct, la Antena 3 unde a vorbit despre măsurile pe care românii ar trebui să le respecte în această perioadă.  Șeful DSU atrage atenția asupra faptului că masca de protecție și distanțarea socială rămân în vigoare, indiferent de locurile în care ne aflăm.

„Purtatul măștii și respectarea distanței sunt obligatorii. Ideal ar fi ca turiștii din pensiuni să ia masa în cameră. Așa, nu vă puneți în pericol. Am înțeles că deja unele cabane livrează mâncarea în camere. După cum se știe, mesele comune, petrecerile sau festivitățile sunt interzise”, a transmis Raed Arafat, la Antena3.

CITEȘTE ȘI: „SENATOAREA DIANA ȘOȘOACĂ ESTE ÎN STARE DE ȘOC: „SE PREGĂTEŞTE INFECTAREA MEA ŞI A FAMILIEI MELE CU CEVA CE AR SEMĂNA CU SARS-COV-2

Raed Arafat: ” Reuniunile de familie ar trebui să fie restrânse”

Șeful DSU are un mesaj și pentru românii care nu se vor aventura și vor rămâne acasă. Însă, și aceștia trebuie să respecte o serie de reguli pentru a preveni un nou val major de coronavirus.

„Referitor la cei care vor petrece Sărbătorile acasă, doctorul a spus că „reuniunile de familie ar trebui să fie restrânse, să nu fie invitați oameni din afara gospodăriei. De asemenea, îi sfătuiesc pe români să nu primească în case colindătorii”. Doar respectând măsurile de protecție, „putem preveni un nou val major de coronavirus”, a mai spus Arafat.

VEZI ȘI: ” ROMÂNIA SUSPENDĂ ZBORURILE ÎNSPRE ȘI DINSPRE MAREA BRITANIE