Raed Arafat, despre temperatura la care ar muri coronavirusul: ”Nu vrem să…”

Publicat: 01/05/2020 | 14:06

Potrivit unor experți, răspândirea coronavirusului ar fi mai lentă în cazul unei temperaturi mai ridicate. Raed Arafat, însă, s-a ferit să facă vreo presupunere și face un apel către români.

”Există presupuneri, există clar observații că în țările care sunt mai calde, unde temperaturile sunt ridicate, că răspândirea e mai lentă, dar acest lucru urmează să-l vedem. Nu vrem să dăm o temperatură și să spunem că după 25 de grade e mai bine, că după asta se uită oamenii la termometru și spun: gata, după 25 de grade ieșim. Nu. Nu vom face acest lucru pentru că sunt mai mulți factori care intră în acest aspect și nu am să dau o temperatură de la care să spunem că suntem mai siguri, pentru că nu știm exact. O să vedem care va fi comportamentul virusului și răspândirea bolii la momentul potrivit, a declarat acesta, potrivit Digi 24.

Numărul persoanelor din România testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la 12.567 ,potrivit ultimelor informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 se ridică la 726. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNII PETREC 1 MAI LA COADĂ LA MICI)

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.244 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 180 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.