Raed Arafat, declarație-șoc despre noul coronavirus: ”Poate la un moment dat vom învăța să trăim cu el. Lumea trebuie să se pregătească psihologic…”

Publicat: 22/03/2020 | 23:21

Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia, transmit specialiștii din foarte multe țări, iar Raed Arafat a declarat că toți oamenii trebuie să fie pregătiți psihologic pentru o ”luptă de durată”. 

Recunoscând că afirmația sa ar putea fi șocantă, Raed Arafat a spus că, la un moment dat, că este posibil să învățăm ”să trăim” cu acest virus care a făcut, până în prezent, atâtea victime la nivel global. Totodată, Raed Arafat a mai transmis că ne confruntăm cu o situație pe care, evident, nu o putem controla în proporție de 100%.

„Poate la un moment dat vom învăța – și poate șochez- să trăim cu acest virus. Lumea trebuie să se pregătească psihologic”, a spus Raed Arafat la antena3.ro.  Întrebat cât va mai dura pandemia de COVID-19, Raed Arafat a precizat: „Săptămâni sigur va mai dura, poate două luni, poate o lună jumătate, poate mai mult, poate mai puțin. Nimeni nu știe…”, a mai declarat șeful DSU.

(CITEȘTE ȘI: BILANȚ TRAGIC ÎN ITALIA. 651 DE DECESE DE CORONAVIRUS ȘI 5560 DE NOI CAZURI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

”Evitați expunerea persoanelor vârstnince”

”Mai multe persoane au sunat  spună  sunt prea mulți care au ieșit la plimbare și la grătare fiind vremea frumoasăÎn aceasta perioada rămânerea acasă și evitarea activităților care pot   expună și  expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust  -l evitați. Acesta se evita numai prin măsurile de izolare și distanțare socialaEvitați expunerea persoanelor vârstnince din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil.  rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în aceasta perioadă!”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina sa de socializare după ce bucureștenii, profitând de vremea frumoasă, au ieșit în aer liber, tratând cu superficialitate pericolul reprezentat de noul coronavirus.