Raed Arafat, avertisment pentru românii care au ieșit în aer liber: ”Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust”

Publicat: 21/03/2020 | 17:37

Astăzi a fost o zi extrem de caldă în București, iar mulți dintre locuitori au ieșit… la iarbă verde. Asta în ciuda tuturor avertismentelor pe care le dau autoritățile în legătură cu noul coronavirus. 

Dovadă de iresponsabilitate sau de teribilism periculos, un astfel de demers demonstrează, încă o dată, că drumul de la vorbe până la fapte este foarte lung, iar pericolul pe termen lung poate fi uriaș. Medicul Raed Arafat a postat pe pagina sa de socializare un mesaj din care reiese că dușmanul nevăzut – COVID-19 – nu trebuie tratat cu superficialitate, iar oamenii trebuie să conștientizeze pericolul la care se expun și la care îi expun și pe ceilalți. Distanțarea socială este esențială, oamenii trebuie să stea cât mai mult în case, a transmis medicul Arafat. Iar o responsabilizare a tuturor cetățenilor este primul pas.

”Mai multe persoane au sunat spună sunt prea mulți care au ieșit la plimbare și la grătare fiind vremea frumoasă. În aceasta perioada rămânerea acasă și evitarea activităților care pot expună și expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust -l evitați. Acesta se evita numai prin măsurile de izolare și distanțare sociala. Evitați expunerea persoanelor varstince din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil. rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în aceasta perioadă!”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina sa de socializare. (VEZI ȘI AICI: DUREREA NU ARE NAȚIONALITATE. NEMȚII CÂNTĂ ”BELLA CIAO” ÎN BALCOANE, ÎN SEMN DE SOLIDARITATE CU ITALIENII AFECTAȚI DRAMATIC DE NOUL CORONAVIRUS | VIDEO EMOȚIONANT)