Raed Arafat, avertisment pentru români, în contextul pandemiei de coronavirus: “Clar, ne pregătim pentru valul doi!”

Publicat: 10/06/2020 | 16:57

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – DSU, a anunțat că România nu va intra, deocamdată, în faza de relaxare totală, având în vedere că în fiecare zi apar peste o sută de cazuri de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU INTERVINE ÎN SCANDALUL „FOTOGRAFIA DE LA ZIUA LUI ORBAN”: „AM TRECUT DOAR. NU SUNT NICI FUMĂTOR, NICI BĂUTOR”

Klaus Iohannis a anunțat marți prelungirea stării de alertă până pe 15 iulie, ocazie cu care Raed Arafat a subliniat, încă o dată, că populația este amenințată de COVID-19, virus care a lovit grav planeta în ultimele luni.

Protecţia Civilă pe plan european, cu care am avut astăzi şedinţa prin videoconferinţă – clar ne pregătim pentru valul doi. Că va fi mai puternic decât acesta, va fi mai slab decât acesta, nu poate nimeni să spună în acest moment. Cine se aşteaptă să venim şi să spunem ‘staţi liniştiţi, nu va fi nicio problemă’, înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă”, a declarat Raed Arafat.

CORONAVIRUS. Comisia Europeană propune redeschiderea frontierelor externe ale UE începând cu 1 iulie

Raed Arafat: “Consider că…”

Raed Arafat a mai precizat că este cazul să ne pregătim pentru un posibil al doilea val al pandemiei de coronavirus.

VEZI ȘI: SUA SE PREGĂTEȘTE PENTRU VALUL DOI AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. MILIOANE DE DOZE DE VACCIN VOR AJUNGE ÎN FARMACII

Consider că o continuitate pe o formă mai aranjată este mai recomandabilă decât să nu avem nicio formă după care să lucrăm. Trebuie să fie o formă măcar pentru perioada cât încă avem măsuri. La momentul în care decidem că am intrat în no measures, nu avem măsuri, ne-am relaxat, atunci poate să dispară şi să revină poate dacă vedem că începem să creştem din nou sau dacă apare valul doi. Pentru că dacă apare valul doi, e clar că anumite măsuri vor trebui luate şi adaptate. Poate dacă ne pregătim mai bine, nu trebuie să luăm măsuri atât de dure pe cât am luat”, a mai spus Raed Arafat.