Raed Arafat, avertisment dur referitor la ”relaxarea” măsurilor de protecție: ”Efectele pot fi dramatice”

Publicat: 25/04/2020 | 13:49

Raed Arafat, șeful Grupului de Comunicare Strategică, a lansat un nou avertisment referitor la perioada în care măsurile restrictive impuse de criza coronavirusului vor putea fi ridicate. Mulți români, consideră Arafat, au și început relaxarea, numai că nimeni nu își poate asuma riscuri într-un astfel de context medical imprevizibil.

Nu se va relaxa nicio măsură până pe data de 15 mai, spune Raed Arafat, pentru că pot exista consecințe extrem de grave. A reveni ”la ceea ce a fost”, din punct de vedere medical, ar fi dramatic, iar oamenii trebuie să fie responsabili și să conștientizeze că pericolul COVOD-19 nu a a trecut. Este vorba despre o ”conviețuire” cu acest virus, spune șeful GSU, iar asta necesită timp.

”Mesajul e clar: până pe 15 mai nu relaxăm nimc. Impresia unora că gata, am început relaxarea, poate avea efecte extrem de grave. Trebuie să înțelegem că nu ne permitem luxul de a reveni la ce a fost înainte și nici după introducerea măsurilor de relaxare graduală nu vom reveni complet la ceea ce era înainte. Trebuie să conviețuim cu virusul și asta va mai dura”, a afirmat Raed Arafat.

(CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU RAFILA, DESPRE RIDICAREA RESTRICȚIILOR ȘI REDESCHIDEREA ȘCOLILOR: ”CONSECINȚELE VOR FI ATENT MONITORIZATE. VOM AVEA FOCARE…”)

”Oricum noi ne așteptăm la un nou val în toamnă”

Situația este departe de a fi rezolvată, cu atît mai mult cu cât autoritățile se așteaptă la un nou val de infecții în toamnă, iar regulile trebuie respectate ca și până acum. Distanțarea socială este esențială, în continuare, iar o abordare imprudentă ne poate aduce în faza în care numărul pacienților infectați cu noul coronavirus să crească. Poate fi o lovitură de boomerang, avertizează Raed Arafat.

”Dacă populația nu-și joacă rolul corect, situația se va agrava. Dacă nu respectăm regulile impuse, riscul de revenire este extrem. Oricum noi ne așteptăm la un nou val în toamnă, dar dacă nu respectăm regulile și ne purtăm imprudent, e posbil ca acesta să vina mai devreme. Riscăm să primim o lovitură de boomerang, ca virusul să revină în forță”, a mai transmis Raed Arafat la Realitatea Plus.

(VEZI ȘI AICI: A MURIT BĂRBATUL DIN SUCEAVA CARE A FOST TRANSFERAT LA ”MATEI BALȘ” ÎMPREUNĂ CU IPS PIMEN. ERA TATĂ A 10 COPII)