Raed Arafat, anunț oficial! Ce va urma în România după scenariul 4. “Dacă o ținem tot așa…”

Publicat: 01/04/2020 | 10:10

Până pe 31 martie au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, asfel că România a intrat în scenariul 4. Raed Arafat, secretar în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a explicat ce urmează acum pentru țara noastră, scopul principal fiind, de departe, răspândirea coronavirusului.

VEZI AICI: MEDICUL STREINU-CERCEL, NOI INFORMAȚII DESPRE CORONAVIRUS. CUM NE PUTEM FERI DE COVID-19 ȘI CÂND VA REVENI TOTUL LA NORMAL

Este foarte greu de anticipat. Noi avem obligaţia si luăm în considerare scenariul care e cel mai rău. Trebuie să ne pregătim pentru el. Dacă o ţinem aşa, poate că vom ieşi din această situaţie.

Poate, dacă nu se schimbă tiparul şi dacă continuăm să luăm măsuri, e posibil să limităm răspândirea. Dacă apar situaţii mai deosebite într-o zonă, trebuie să îi asigurăm pe cei din sectorul medical cu protecţia necesară.

Aşteptăm să vină 100.000 de combinezoane. Sâmbătă aşteptăm un avion militar de la baza NATO din Ungaria cu un transport de combinezoane. Noi am luat măsuri pe care alte ţări de abia acum le iau, de aici şi acţiunea mai lentă a virusului”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

VICTIMELE ASCUNSE ale pandemiei de coronavirus. Cum a ajuns o tânără să stea în izolare alături de agresorul său

220 persoane vindecate de coronavirus

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19, 220 au fost declarate vindecate și externate – 81 la București, 55 la Timiș, 20 la Iași, 16 la Caraș-Severin, 11 la Constanța, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Brașov, 4 la Cluj, 4 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș.

VEZI AICI: ȚARA CARE A INTERZIS CUVÂNTUL “CORONAVIRUS”. CEI CARE POARTĂ MASCĂ SAU DISCUTĂ DESPRE COVID-19 RISCĂ SĂ FIE ARESTAȚI

Totodată, până pe 31 martie, 69 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu și Ialomița, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică au fost înregistrate alte 293 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, pe 31 martie – conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică – sunt internați 62 de pacienți. 36 dintre aceștia se află în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară, transmit autoritățile.