Raed Arafat, anunț îngrijorător despre asimptomaticii COVID-19: „Toate studiile avertizează asupra faptului că…”

Publicat: 03/08/2020 | 07:20

De la începutul pandemiei s-a vorbit de foarte multe ori despre asimptomaticii COVID-19, unii oameni considerând că aceștia nu sunt deloc periculoși și nu pot transmite virusul. Raed Arafat a făcut un anunț de ultim moment în acest sens. 

Raed Arafat a făcut noi precizări cu privire la asimptomaticii COVID-19. Șeful DSU a menționat faptul că aceste persoane pot transmite virusul ucigaș, chiar dacă nu prezintă simptome. Mai mult, Arafat i-a sfătuit pe români să fie extrem de atenți de unde se informează în privința COVID-19.

Asimptomaticii transmit virusul!

”Dacă 70-80 la sută din populație respectă regulile și știu că trebuie să-i apere pe ceilalți și să se apere pe ei, dacă rămâne un procent care nu respectă și acest procent circulă, nu poartă mască, acest procent va afecta pe restul oamenilor (…). A fost o discuție care a indus foarte multă lume în eroare – discuția pe asimptomatic.

NU! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit.

Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Bilanțul infectărilor din România a scăzut ușor

Până ieri, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 2 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.075 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind persoane care nu au mai fost testate anterior.

Până ieri, 2 august, 2.413 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.