Raed Arafat, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Ordonanța Militară: „Rugăm salvatorii de vieți să își continue activitatea”

Publicat: 24/03/2020 | 22:41

Marcel Vela, ministrul de Interne, Raed Arafat și Bogdan Despescu, secretari de stat, cărora li s-a alăturat și premierul Ludovic Orban, au făcut, marți, de la ora 22:00, anunțul despre Ordonanța militară nr.3, care va transforma recomadările din anterioara ordonanță în obligații și restricții.

Raed Arafat a lansat un avertisment, marți seara, și i-a rugat pe donatorii de sânge să își continue activitate. Donatul de sânge a scăzut considerabil, de la declanșarea epidemiei de coronavirus. În noua noua ordonanță militară, cea de-a treia, donatorii de sânge beneficiază de prevederi speciale, putându-se deplasa spre centrele de recoltare.

„Până la această oră avem 431 de persoane internate în spital, 431, iar 18 persoane sunt la terapie intensivă. 5556 sunt în carantină, iar 87.506 sunt izolate la domiciliu.

A scăzut numărul donatorilor de sânge. Avem nevoie de ei. Această activitate este extrem de necesară. Rugăm salvatorii de vieți să își continue activitatea. Altfel, riscăm să înregistrăm decese între persoanele care au nevoie de sânge.”, a spus Raed Arafat.