Raed Arafat, Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu, întâlnire decisivă pentru prelungirea stării de alertă în România

Publicat: 10/06/2020 | 15:10

Raed Arafat, Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu ar urma să se vadă în cursul acestei zile pentru a discuta despre posibilitatea prelungirii sau încheierii stării de alertă în România. Discuția decisivă va avea loc în Parlament.

CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU INTERVINE ÎN SCANDALUL „FOTOGRAFIA DE LA ZIUA LUI ORBAN”: „AM TRECUT DOAR. NU SUNT NICI FUMĂTOR, NICI BĂUTOR”

În prezent, părerile sunt împărțite. Guvernul ar dori prelungirea stării de alertă, în timp ce mai mulți lideri de partide se opun. Motiv pentru care Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, și Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, ar urma să poarte o discuție decisivă pe tema stării de alertă, potrivit antena3.ro.

PROGNOZĂ. Banca Mondială anunță cel mai mare colaps economic din ultimii 150 de ani. Șocul pandemiei va afecta țările care se bazează foarte mult pe comerțul global

Nelu Tătaru: “Din 15 iunie…”

În urmă cu trei zile, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, nu excludea ca starea de alertă să rămână valabilă și după 15 iunie, fiind total nemulțumit de faptul că în România există, în fiecare zi, peste 100 de cazuri noi de coronavirus.

VEZI ȘI: SUA SE PREGĂTEȘTE PENTRU VALUL DOI AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. MILIOANE DE DOZE DE VACCIN VOR AJUNGE ÎN FARMACII

Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, declara Nelu Tătaru, potrivit B1 TV.