Raed Arafat a făcut anunțul trist. Pe ce dată exactă va fi vârful pandemiei în România. E mai târziu decât credeam!

Publicat: 13/04/2020 | 08:16

Raed Arafat a făcut precizări de ultim moment cu privire la pandemia de coronavirus din România. Deși s-a spus că vârful epidemiei de la noi din țară va fi de Paște, situația s-a schimbat.

În urmă cu doar câteva zile, Raed Arafat anunța că vârful epidemiei de coronavirus din România ar putea fi de Paște, însă acum, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a mărturisit, duminică seară, că apogeul epidemiei este așteptat după Paște, între 22 și 26 aprilie.

CORONAVIRUSUL face ca sistemul imunitar al pacientului să se autodistrugă

”Există o analiză care arată că va fi cel mai probabil atins vârful chiar în perioada 22-26 aprilie, dar acest lucru poate să se schimbe şi poate să se ducă mai încolo, depinde de mai multe aspecte.

La  acest moment, vârful este prevăzut către sfârşitul lunii aprilie, probabil începutul lunii mai, dar aceste date pot să se schimbe în final” a declarat Raed Arafat la Antena 3, despre situația din România.

”Situația e sub control, însă lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Măsurile recomandate, trebuie respectate în continuare. Totul depinde de noi. Trebuie să respectăm regulile, mai ales acum de sărbători. Depinde foarte mult de noi. Dacă respectăm recomandările, nu vom avea un număr mare de decese. Lumea e supărată. Însă noi nu am trecut hopul și e recomandat tuturor familiilor să limităm contactul social”, a spus Arafat, potrivit sursei citate.

De asemenea, Raed Arafat a ținut să puncteze faptul că izolarea și distanțarea socială sunt cele mai bune lucruri pe cafre le putem pune în aplicare, pentru a evita răspândirea COVID-19.