Raed Arafat a făcut anunțul șocant: „E posibil să ajungem ca Italia”. Care este ziua decisivă pentru România

Publicat: 09/04/2020 | 07:59

Fiecare zi înseamnă o nouă etapă în lupta împotriva noului coronavirus și o luptă permanentă pentru stoparea infecțiilor. Numărul infecțiilor și al deceselor a crescut și în România, în ultima perioadă, iar șeful DSU, Raed Arafat, avertizează că scenariul poate deveni unul dramatic în cazul în care măsurile restrictive ar fi luate mai devreme decât ar fi necesar.

Bineînțeles că izolarea implică neajunsuri și stres. Nimeni nu contestă asta, însă în fața pericolului rămâne distanțarea socială pe post de scut. Situația poate exploda, consideră Raed Arafat, și nimeni nu își dorește asta, iar oamenii trebuie să înțeleagă situația și să accepte izolarea, chiar dacă se apropie Sărbătorile Pascale.

”La acest moment încă avem cazuri noi și suntem în creștere. Nu suntem încă în situația din țări precum Italia, Franța, SUA. Nu știu dacă vom ajunge în situația asta. E posibil să ajungem, e posibil să nu. Vom putea spune mai mult după perioada Paștelui. Toată lumea vrea să relaxeze măsurile, fiți siguri. Dar la acest moment, dacă le relaxăm prea devreme, există riscul să explodeze situația și să nu o mai putem controla. Vedem ce decizii luăm după Paște. Etapă cu etapă, vom reveni la normalitate”, spune Raed Arafat.

(CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUSUL, 87.000 DE VICTIME PE ÎNTREAGA PLANETĂ. PESTE 1 MILION ȘI JUMĂTATE DE OAMENI SUNT INFECTAȚI)

”Să respectăm niște reguli în societate”

Și șeful DSU subscrie părerii multor specialiști din întreaga lume, afirmând că oamenii trebuie să se obișnuiască să trăiască, timp îndelungat, cu acest coronavirus care a făcut atâtea victime la nivel mondial, lăsând în urmă lacrimi și durere. Iar regulile de distanțare socială sunt obligatorii și absolut necesare.

”Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. E posibil, până iese un vaccin împotriva acestui virus, să învățăm să trăim cu el, dar să respectăm niște reguli în societate ca să limităm răspândirea lui, a declarat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

”Mai multe persoane au sunat  spună  sunt prea mulți care au ieșit la plimbare și la grătare fiind vremea frumoasăÎn aceasta perioada rămânerea acasă și evitarea activităților care pot   expună și  expună familiile voastre este extrem de importantăVirusul nu se vede, nu se simte și nu are gust  -l evitați. Acesta se evita numai prin măsurile de izolare și distanțare socialaEvitați expunerea persoanelor vârstnice din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil.  rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în aceasta perioadă!”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina sa de socializare după ce bucureștenii – cu toate că fusesră impuse deja măsuri restrictive la nivel național, au ieșit în aer liber și au tratat cu superficialitate pericolul reprezentat de noul coronavirus.

(VEZI ȘI AICI: SOLIDARITATE ÎN VREMEA CORONAVIRUSULUI. CE S-A ÎNTÂMPLAT CU DAVID, ȘOMERUL RĂMAS FĂRĂ MÂNCARE, ȘI CU MEDICUL ROMÂN ALUNGAT DIN CASĂ: ”NU E OK SĂ ÎNTINZI MÂNA, DAR…”)