Raed Arafat a făcut anunțul despre cutremurul de azi-noapte: „Au existat…”

Publicat: 31/01/2020 | 10:05

Cutremurul de 5,2 grade pe scara Richter care a avut loc, azi-noapte, în zona Vrancea, a provocat panică în anumite zone. Chiar dacă durata seismului – înregistrată de specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – a fost de doar 3 secunde, intensitatea sa a lăsat ceva ”urme”. E drept, nu grave.

Raed Arafat a intervenit telefonic la Digi 24 și a declarat că au existat chiar și două apeluri la numărul de urgență 112. Persoanele care au intrat în panică au fost din Buzău și din Ploiești. Pe de altă parte, Raed Arafat a mai spus că – în afară de aceste două apeluri telefonice – nu au mai fost raportate alte cazuri în zonele unde a fost resimțit cutremurul. „Două apeluri, unul la Buzău și unul la Ploiești, pentru atacuri de panică. Efecte ale cutremurului în afară de aceste atacuri de panică nu au fost raportate în niciun loc de unde s-a simțit cutremurul”, a declarat Raed Arafat, potrivit informațiilor transmise de digi24.ro.

Totodată, Raed Arafat a reamintit locuitorilor care ar trebui să intaleze pe telefoanele mobile aplicația DSU, pentru a fi la curent cu toate informațiile transmise și pentru a ști cum trebuie să se comporte atunci când este vorba despre un cutremur major.