Putem lua coronavirus de pe telefoanele mobile! Semnal de alarmă tras de Streinu Cercel

Publicat: 29/03/2020 | 10:20

Medicii trag numeroase semnale de alarmă, în această perioadă, cu referire la toate obiectele pe care le atingem și care, în lipsa unor măsuri de precauție și igienizare, ar putea fi periculoase în contextul crizei coronavirusului.

Unul dintre aceste obiecte pe care le atingem frecvent este telefonul mobil. Nici nu mai putem concepe viața fără acest gadget, fiind – practic – ”lipiți” de el în fiecare zi, însă în plină criză de coronavirus trebuie să fim foarte atenți. Un gest banal poate atrage după sine un risc considerabil.

Dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanți ce conțin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul și farmacistul, spun reprezentanții Ministerului Sănătății, vor ști ce să recomande.

(VEZI ȘI AICI: VEȘTI PROASTE! CÂT AR PUTEA DURA CRIZA COVID-19 ÎN ROMÂNIA)

”Unde e curățenie, nu e virus!”

„Unde e curățenie, nu e virus. Virusul stă pe jos, pe clanțe, pe uși, pe geamuri. Acolo unde punem mâna este și virusul. De-acolo îl luăm și-l ducem cu telefoanele mobile pe față și apoi îl tragem de pe față și-l ducem în dreptul nasului”, a spus medicul Adrian Streinu-Cercel, potrivit viva.ro.

Dar medicul Streinu Cercel i-a avertizat și pe fumători. Aceștia duc țigara la gură de foarte multe ori, iar riscul infectării cu COVID-19 este din ce în ce mai mare. Tocmai de aceea trebuie să ne spălăm bine pe mâini, cu săpun, iar suprafețele din locuință trebuie dezinfectate foarte des. Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%. Spălarea mâinilor elimina virusul.

(CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE FAMILIA ALEXANDREI MĂCEȘANU, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS: ”SĂ NU CREADĂ INTERLOPII DIN POLIȚIE ȘI ORAȘ CĂ…”)