Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, infectat cu SARS-CoV-2, deși a fost vaccinat

Publicat: 11/04/2021 | 10:09

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 cu o zi înainte de rapel. Din fericire, Vasile Bănescu a făcut o formă ușoară a bolii și este de părere că simptomele ar fi putut fi mai grele, dacă nu ar fi făcut prima doză a serului anti-Covid-19. 

La scurt timp de la vaccinare, Vasile Bînescu a transmis că susține implicarea preoților în informarea credincioșilor cu privire la campania de imunizare. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a fost vaccinat cu serul Pfizer.

„Îi îndemn personal pe cei care ezită să se informeze şi să ia decizia cea mai bună”, a declarat Vasile Bănescu.

Mai mult decât atât, tot purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a afirmat că Biserica Română Ortodoxă și-a exprimat poziția favorabilă în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID iar membrii clerului le transmit credincioșilor informațiile despre imunizare cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

CITEȘTE ȘI ÎNCĂ UN VACCIN ANTI-COVID-19 DEZVOLTAT DE RUSIA! „O SĂ FIE DISPONIBIL LA IARNĂ SAU CEL TÂRZIU PRIMĂVARA VIITOARE”

Vasile Bănescu: „Îi îndemn pe cei care ezită să se informeze din surse sigure”

„Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută și majoră care ține nu doar de sănătatea personală, ci și de cea comunitară.

În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă„, a precizat Vasile Bănesc

VEZI ȘI APROAPE 62.000 DE PERSOANE AU FOST IMUNIZATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE! CÂTE REACȚII ADVERSE AU FOST ÎNREGISTRATE

Sursă foto: pixabay.com