Purtarea măştii de protecţie, obligatorie începând de marţi! Grecia a impus această măsură la bordul feriboturilor şi navelor

Publicat: 03/08/2020 | 17:09

Grecia a impus noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului. Printre acestea se numără și obligativitate purtării măștii de protecție la bordul navelor și feriboturilor.

Guvernul grec a impus obligaţia purtării măştii de protecţie la bordul feriboturilor şi vapoarelor. Această măsură intră în vigoare începând de marţi şi este valabil până la data de 18 august. Obligativitate purtării măștii de protecție la bordul acestor ambarcațiuni vine în urma creşterii gradului de ocupare pe aceste nave, de la 65% la 85%, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Executivului, Stelios Petsas, relatează News.ro.

Această decizie a fost luată într-o teleconferinţă cu experţi, prezidată de premierul Kyriakos Mitsotakis, precizează Petsas, scrie site-ul keeptalkinggreece.com. (CITEȘTE ȘI: MEDICUL CRISTIAN OANCEA, AVERTIZĂRI SERIOASE: RISCUL SĂ IEI COVID-19 DIN GRECIA SAU BULGARIA ESTE MAI MARE DECÂT LA NOI ÎN ȚARĂ)

Sezon estival în Grecia

Pentru că e vară mulți dintre oameni își doresc să se relaxeze și să se bucure de soare, chiar dacă pericolul reprezentat de virusul COVID-19 încă plutește în aer. Mulți aleg să îl ignore și să pună distracția pe primul loc. Dovadă a acestui fapt stând și numărul mare de turiști din Grecia.

În acest context, Ministrul Transporturilor Giannis Plakiotakis a crescut duminică nivelul ocupării navelor cu pasageri de la 60-65% la 80-85%, ceea ce a antrenat un val de critici în contextul unei creşteri a bilanţului COVID-19 în ţară. (VEZI ȘI: ALERTĂ LA GRANIȚA CU GRECIA! AUTORITĂȚILE ELENE AU ANUNȚAT MĂSURI DRASTICE, DUPĂ CE 29 DE TURIȘTI, ROMÂNI ȘI BULGARI, AU FOST DEPISTAȚI CU CORONAVIRUS)

Deși acest lucru este unul îngrijorător, Plakiotakis a justificat necesitatea acestei creşteri a ocupării pe nave prin cererea mare în plin sezon estival.

Pe de altă pare, în weekend, Grecia a înregistrat în medie 83 de contaminări cu virusul COVID-19 şi a impus noi restricţii de la începutul lui august.