Purtarea măștii de protecție în spații deschise, obligatorie în Satu Mare

Publicat: 31/07/2020 | 19:03

Autoritățile locale au decis ca purtarea măștii de protecție în spații deschise să devină obligatorie în Satu Mare. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat, astăzi, o hotărâre prin care măştile de protecţie devin obligatorii în spaţii deschise, respectiv în pieţele şi târgurile din județ.

Controalele vor fi mai dese

„Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 1 august, iar respectarea prevederilor acesteia va fi verificată de către echipele mixte, lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei locale, şi sunt vizate pieţele agroalimentare, târgurile din judeţ, Piaţa de vechituri şi Piaţa de maşini din municipiul Satu Mare. Grupul de coordonare a acţiunilor de control pentru prevenirea răspândirii COVID-19 va continua acţiunile conform planului propus pentru perioada următoare, respectiv o intensificare a controalelor la acest sfârşit de săptămână în zonele aglomerate şi cu risc ridicat de răspândire a virusului SARS-CoV-2”, a transmis prefectura, scrie Digi 24.

Prefectura Satu Mare a anunțat și că, începând de mâine, intră în vigoare Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 37 din 28 iulie, prin care se interzice comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate (terase), în intervalul orar 23.00-06.00. În afara acestui interval, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

Foto: pixabay.com