Punct în dosarul ”Heroina”! Gruia Todică, unul dintre cei mai feroce interlopi, a fost condamnat

Publicat: 31/12/2020 | 08:31

Dosarul ”Heroina” a ajuns la final! S-a lăsat cu condamnări date de magistrați, unul dintre cei acuzați, temutul interlop Gruia Todică, ajungând după gratii pentru mulți ani.

Gruia Todică, unul dintre cei mai fioroși lideri interlopi din Iași a fost condamnat pentru trafic de droguri de către magistrații Tribunalului Iași. Este însă o condamnare a primei instanțe. Gruia Todică a primit 3 ani, 6 luni și 258 de zile de închisoare, pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu și trafic de droguri de mare risc. „Instanța dispune confiscarea specială de la inculpatul Gruia Todică a cantității de 5,15 grame rezină de canabis și a cantității de 5,47 grame rezină de canabis, precum și a sumelor de 590 de lei, ridicată cu ocazia efectuării percheziției domiciliare din data de 25 iunie 2020, și de 300 de lei, obținută de inculpatul Gruia Todică, ca urmare a comercializării heroinei către investigatorii acoperiți”, au precizat magistrații ieșeni, potrivit bzi.ro. (CITEȘTE ȘI: CUM S-A „ÎNMUIAT” „SPAIMA INTERLOPILOR” ÎN FAȚA UNUI NEVOIAȘ DESCULȚ. „NU MAI PLÂNGE, ÎȚI DAU ȘOSETELE MELE”)

Gruia Todică, unul dintre cei mai feroce interlopi, a fost condamnat

Procesul lui Gruia Todică a început pe 15 septembrie 2020. În urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au pus ochii pe liderul din cadrul lumii interlope. Astfel, anchetatorii au dispus efectuarea mai multor percheziții, având suspiciunea că membrii grupării conduse de Gruia Todică se ocupă cu traficul de droguri. În urma perchezițiilor, oamenii legii l-au ridicat atât pe Gruia Todică, dar și pe apropiați ai acestuia, în cadrul dosarului intitulat generic „Heroina”. După audieri și verificări, anchetatorii au dispus reținerea mai multor persoane. Ulterior, procurorii DIICOT au propus arestarea preventivă a acestora, iar instanța a admis cererea. (NU RATA: MANELIȘTII AU FĂCUT PASUL ÎNAPOI, DE FRICA INTERLOPILOR! SALAM A PIERDUT 100.000 DE EURO)

Unele dintre persoanele identificate de anchetatori cu asemenea preocupări au fost prinse în flagrant, reținute, arestate preventiv și chiar condamnate definitiv după ce au revenit din cartierul Ferentari, către municipiul Iași, având asupra lor heroină procurată din acel loc.