PSD-ul este în doliu! A murit unul dintre cei mai tineri primari. „Mult prea tânăr a plecat dintre noi.”

Publicat: 02/05/2020 | 16:34

Unul dintre cei mai tineri primari din județul Mureș s-a stins din viață. Este vorba despre Ionuț Ciprian Sand, primarul comunei Iclănzel. Acesta făcea parte din partidul politic PSD și a decedat la vârsta de 38 de ani.

În urma aflării teribilei vești, PSD Mureș a transmis un mesaj de condoleanțe adresat celor apropiați primarului din Iclănzel. (CITEȘTE: ȘOCANT! O PACIENTĂ COVID-19 DIN ARGEȘ S-A SINUCIS ÎN SPITAL. CUM A FOST GĂSITĂ FEMEIA)

„Suntem alături de familia bunului nostru coleg și prieten, primarul comunei Iclănzel, Ionuț Ciprian SAND, care, mult prea tânăr, a plecat dintre noi. Un bun român, fiu de preot, fost militar al Armatei Române – participant in teatrul de operații din Afganistan, primar al comunei Iclănzel din 2016, tată a doi copii, un soț iubitor, Ciprian ne-a lăsat pe toți cu sufletele indurerate! Dumnezeu sa-l ierte și să-l odihnească in pace!”, se arată în mesaj.

Ionuț Ciprian Sand a fost un primar iubit de către alegători și avea în spate o pregătire și o experiență vastă. Acesta în perioada 1996-2000 a urmat cursurile Liceului Agroindustrial Iernut, apoi, în perioada 2013-2015 a fost student al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, iar din 2016 a urmat cursurile Facultății de Management „Petru Maior” din Târgu Mureș.

În ceea ce privește experiența profesională Ionuț Ciprian Sand a fost  subofițer în cadrul Ministerului Apărării Naționale (2000-2006), mai apoi angajat în Spania (2006-2009) ca director de vânzări al SC Euronarcis SRL (2009-2012), în 2012 a fost administrator al SC Sandy-Grim SRL, director de vânzări al SC Brise Group SRL (2012-2016) și primar al comunei Iclănzel din anul 2016. Tot în același an s-a aflat pe locul 8 pe lista PSD Mureș la alegerile pentru Camera Deputaților, iar mandatul de primar la  câștigat cu scorul de 31,1%.

Un primar din popor

Ionuț Ciprian Sand era un primar căruia îi plăcea să țină o legătură strânsă cu alegătorii să și să le afle problemele.(VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. NUMĂRUL DE PERSOANE INFECTATE A AJUNS LA 12.732)

„Înainte să fiu primar am fost un tânăr sociabil în toată comuna, efectiv unde mă duceam, și acum unde mă duc, nu consider că mă duc în calitate de primar, mă duc drept „Ciprian, băiatul lui popa”, că așa îmi spuneau toți prietenii, și socializam cu toată lumea”, a afirmat fostul primar al comunei Iclănzel, într-un interviu acordat acum ceva timp.