Proteste în plină pandemie de coronavirus! Mii de israelieni s-au adunat în stradă, dar au respectat distanțarea socială

Publicat: 20/04/2020 | 20:43

Mii de oameni din Tel Aviv au organizat un protest împotriva lui Benjamin Netanyahu. Deși evenimentul a avut loc în plină epidemie de coronavirus, aceștia au respectat toate măsurile de distanțare socială. Protestatarii din Piața Rabin au purtat măști și au încercat să păstreze doi metri distanță între ei, în timp ce își exprimau furia față de premierul, care se află sub rechizitoriu penal în trei cazuri de corupție și care negă orice infracțiune.

Protestul a avut loc duminică seara și a fost organizat cu lux de amănunt, întreaga piață a fost măsurată și marcat cu atenție. La fiecare doi metri, un X desemna un loc unde cineva putea sta. Organizatorii protestului au marcat 2.800 de astfel de locuri, potrivit CNN.

Protestatarii au ridicat steagurile israeliene și steaguri negre simple pentru a simboliza revolta și  atacurile lui Netanyahu împotriva sistemelor democratice ale țării.

Purtând măşti de protecţie şi îmbrăcaţi majoritar în negru, protestatarii au păstrat distanţa de doi metri unii faţă de alţii, respectând astfel măsurile de distanţare socială destinate combaterii pandemiei COVID-19.

În  Israel pandemia a provocat îmbolnăvirea a peste 13.000 de persoane, dintre care a fost înregistrat un număr total de 172 de decese.