Proteste în Germania! Manifestanții au cerut restricții mai dure anti-COVID

Publicat: 11/04/2021 | 18:08

Ziua de sâmbăta a fost marcată de proteste în mai multe orașe din Germania. Manifestanții au cerut restricții mai stricte pentru a reduce pandemia. Mișcarea poartă numele de „Zero Covid”.

Demonstraţii erau planificate în aproximativ 30 de oraşe din Germania şi din Austria. Organizatorii au declarat că la manifestaţii au participat, în total, câteva mii de persoane. În Bremen şi Hanovra au protestat peste 200 de cetăţeni, 50 de persoane au manifestat la Goettingen, în jur de 20 la Berlin şi aproximativ 70 la Dusseldorf, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei germane. (CITEȘTE ȘI: PROTESTE ÎNAINTE DE INTRAREA ÎN CARANTINĂ! TIMIȘORENII, REVOLTAȚI DE DECIZIA AUTORITĂȚILOR: „LIBERTATE”)

Protestatarii au cerut să fie impuse restricții mai dure pentru a opri pandemia și pentru ca reîntoarcerea la o viață normală să fie posibilă cât mai repede. Oamenii au cerut o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă şi au declarat că birourile şi alte locuri de muncă sunt „centre de infectare”.

Potrivit acestora, companiile nu țin cont de sănătatea și siguranța oamenilor și pun profitul pe primul loc. La Hanovra s-au cerut politici de pandemie bazate pe ştiinţă şi care să pună oamenii înaintea intereselor economice.

„Nu este posibil ca viaţa privată să fie total redusă, în timp ce încă nu există aplicarea dreptului de a lucra de acasă”, susțin protestatarii, potrivit libertatea.ro.

La Potsdam, un grup de 12 persoane au manifestat pentru mai multă siguranţă în şcoli şi grădiniţe şi au cerut suspendarea predării în şcoli din motive de siguranţă.

(VEZI ȘI: PROTESTE HALUCINANTE LA SPITALUL DIN BACĂU: „HOȚII, ASASINII!” – VIDEO)

 

 

Sursa foto: libertatea.ro